Στο γνωστό δρόμο της πρόκλησης συνεχίζει τις δηλώσεις του εναντίον της Ελλάδας ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ ΕΡντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος υποστηρίζει σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι TRT ότι το να κάνει η Τουρκία πόλεμο εναντίον της Ελλάδας θα ήταν ντροπή, καθώς θα ήταν «σαν να χτυπάμε ένα μωρό στην κούνια», επιμένοντας παράλληλα ότι οι τουρκικές δυνάμεις κατέβασαν ελληνικές σημαίες από «αμφισβητοιύμενες» βραχονησίδες και έστειλαν σχετικό βίντεο στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που αναπαράγει στο twitter, δίνοντας και τα σχετικά αποσπάσματα σε βίντεο ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ (Abdullah Bozkurt), ο Γ. Μπουλούτ χαρακτηρίζει ντροπιαστικό για την Τουρκία έναν πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, αφού όπως λέει θα έμοιαζε, σαν ένας ενήλικας να χτυπάει ένα μωρό παιδί στην κούνια, αν σκεφτεί κανείς της ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας–Τουρκίας.

Ο ίδιος προειδοποιεί τους έλληνες πολιτικούς και υπουργούς ότι με την συμπεριφορά τους επιδεικνύουν «εχθρότητα του Ισλάμ και της Τουρκίας» κάτι το οποίο όπως προειδοποιεί «μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα» και απειλεί σημειώνοντας ότι αν οι έλληνες πολιτικοί συνεχίσουν στο δρόμο αυτό, η Αθήνα θα πληρώσει βαρύ τίμημα…

Όσον αφορά τις σημαίες και τις βραχονησίδες ο Γ. Μπουλούτ υποστηρίζει ότι οι τουρκικές δυνάμεις κατέβασαν τις σημαίες όχι από μία αλλά από διάφορες «αμφισβητούμενες» βραχονησίδες που επιχειρεί να «γκριζάρει» η Τουρκία, προσθέτοντας μάλιστα ότι υπάρχει και σχετικό βίντεο το οποίο οι τουρκικές αρχές, έδωσαν και στην Ελλάδα.