Μέσα στον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη των σηράγγων του μετρό της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξη του δεύτερου μετροπόντικα Φρίξου στον σταθμό Νομαρχία της επέκτασης προς την Καλαμαριά.

«Το μετρό της Θεσσαλονίκης πλέον τελειώνει με την επέκτασή του, ευτυχώς, και θα είμαστε πολύ σύντομα πάλι μαζί για να δούμε την ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων» τόνισε ο κ Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στις επεκτάσεις του μετρό είπε: «Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, δεν μπορεί δηλαδή να ξεκινήσει ένα έργο και να δεσμεύει για δεκαετίες την πόλη, το συγκοινωνιακό έργο, το περιβάλλον, όλα τα υπόλοιπα που έχουν βιώσει οι Θεσσαλονικείς στην καθημερινότητά τους πάνω από 10 χρόνια.

Διπλή υπόγεια γραμμή και πέντε σταθμοί

Αρα, πρώτα θα ολοκληρωθούν οι πρόδρομες εργασίες και οι αδειοδοτήσεις, οι μελέτες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το έργο των επεκτάσεων τόσο προς δυτικές συνοικίες όσο και προς το αεροδρόμιο».

Το έργο της επέκτασης του μετρό προς την Καλαμαριά περιλαμβάνει διπλή υπόγεια γραμμή μήκους περίπου 4,77χλμ και πέντε σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Ν. Κρήνη και Μίκρα).

Από τον σταθμό Μίκρα μέχρι τον σταθμό Νομαρχία έχουν κατασκευαστεί και οι δυο σήραγγες. Ο πρώτος μετροπόντικας Ελλη έχει ήδη ξεκινήσει την τελευταία διαδρομή στο τμήμα από τον σταθμό Νομαρχία μέχρι τον σταθμό 25η Μαρτίου, ενώ το υπολειπόμενο μήκος σηράγγων προς διάνοιξη είναι: για τον πρώτο μετροπόντικα Ελλη 620 μέτρα και για τον δεύτερο μετροπόντικα Φρίξος 949 μέτρα.