Την ξεκάθαρη αντίθεση του στο νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση κρατικού Οργανισμού για τις αναπλάσεις της Αθήνας, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ξεκίνησε πριν λίγο.

Στη χώρα μας «αντί οι δήμοι να γίνουν μικρές κυβερνήσεις για τα ζητήματά τους, γίνεται η κυβέρνηση δήμος» αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει σ’ όλη την Ευρώπη, επισήμανε ο κ. Καμίνης. Είναι, είπε, ένα νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το ρόλο του δήμου «γραμμένο στο πόδι, με εισηγητική έκθεση ούτε μισή σελίδα» και υποβαθμίζει το ρόλο του Δήμου.

Αύριο ο κ. Καμίνης θα παραστεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο και θα καταθέσει τις θέσεις του δήμου. Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Ρήγας Αξελός, άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για μηδαμινό έργο στα οκτώ χρόνια της θητείας της. «Γιατί αντιδράτε; Σας βρίσκουν αντίθετους οι προβλεπόμενες αναπλάσεις των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας, πλατειών ή η ανασύσταση της Εταιρίας των Ενοποιημένων Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας;» είπε μεταξύ άλλων. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, επισήμανε ότι στις αναπλάσεις η διοίκηση του Δήμου είναι στην κατεύθυνση «το πως θα πριμοδοτηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα». Επίσης πρόσθεσε ότι ούτε με το προτεινόμενο νομοσχέδιο καλύπτονται οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες.