Με ακόμη μία επιβλητική εμφάνιση και άνετη νίκη, συνέχισε ο Ολυμπιακός την πορεία του στο Champions League υδατοσφαίρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά με 13-6 την ιταλική Μπρέσια (ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις πρόκριση για το final-8 της Γένοβας), στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, και βρίσκονται πλέον «αγκαλιά» με την πρώτη θέση του Α΄ομίλου.

Για να την «σφραγίσουν», οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονται νίκη επί της Ντιναμό στη Μόσχα, στις 28/4, ή μία ισοπαλία στο εντός έδρας ματς με τη Μπαρτσελονέτα (9/5), εκτός αν οι Ισπανοί χάσουν ενδιάμεσα βαθμούς.

Με «αιχμή του δόρατος» τον Κωνσταντίνο Γεννηδουνιά, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ στην πρώτη περίοδο (το τρίτο εκ των οποίων στην εκπνοή της) και έξι συνολικά, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκε 4-2 μετά το πέρας του εναρκτήριου οκταλέπτου. Όταν πια οι “ερυθρόλευκοι” βελτιώθηκαν και αμυντικά, ήταν θέμα χρόνου να μετατρέψουν το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία. Με την Μπρέσια να μένει “άσφαιρη” στη δεύτερη περίοδο (με 0/3 στον παίκτη παραπάνω), ο Ολυμπιακός με δύο διαδοχικά γκολ του Δερβίση στον παραπάνω ξέφυγε 7-2 στο ημίχρονο και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ένταση στο παιχνίδι τους και έφτασαν τη διαφορά μέχρι τα οκτώ γκολ, πριν το τελικό 13-6, ενώ ο Θοδωρής Βλάχος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, χρησιμοποιώντας μάλιστα στα τελευταία τέσσερα λεπτά και τον Στέφανο Γαλανόπουλο, αντί του -εξαιρετικού και πάλι- Γιόσιπ Πάβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 6, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

ΜΠΡΕΣΙΑ (Αλεσάντρο Μπόβο): Ντελ Λούνγκο, Γκουίντι, Κρ. Πρεσούτι 1, Μάντζι, Πάσκοβιτς 2, Ρίτσο 1, Μούσλιμ, Νόρα, Ν. Πρεσούτι 1, Μπερτόλι 1, Γιάνοβιτς, Βούκσεβιτς, Μορέτι