Ο ΠΑΟΚ σφράγισε και τυπικά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς επικράτησε και στη ρεβάνς του Πανιωνίου με 3-1. Η χθεσινή αναμέτρηση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά είχε νικήσει με το ίδιο σκορ τους Κυανέρυθρους και στον πρώτο ημιτελικό στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιμένει πλέον το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λάρισα για να μάθει ποια από τις δύο ομάδες θα είναι η αντίπαλός του στον τελικό της διοργάνωσης. Τα γκολ του ΠΑΟΚ σημείωσαν οι Κουλούρης (21′), Πέλκας (68′) και Πρίγιοβιτς (80′ πέν.) ενώ για την ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε σκοράρει ο Μασούρας (40′). Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Δικέφαλος του Βορρά είχε δοκάρι στο 14′ με τον Κουλούρη, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης έμεινε με δέκα παίκτες στο 70′ λόγω αποβολής του Μακρύλλου.

Δηλώσεις

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου τοποθετήθηκε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό και στη συνέχεια επανέλαβε για πολλοστή φορά την άποψή του για την τιμωρία του Δικεφάλου. «Δεν είναι δίκαιο αυτό που συνέβη στην ομάδα μας. Μας έκλεψαν εννιά βαθμούς για ένα ρολό χαρτί και μας πήραν ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε κερδίσει κανονικά. Στο ματς με τον Ολυμπιακό από ένα ρολό χαρτί που ξετυλιγόταν χάσαμε το ματς χωρίς καν να παίξουμε, ενώ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κατακυρώθηκε ένα γκολ και μετά από τέσσερα λεπτά η νικήτρια ομάδα έγινε χαμένη. Η ζωή όμως είναι αυτή και ο Θεός είναι ψηλά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου στάθηκε στο δεύτερο γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου: «Μετά το δεύτερο γκολ από τον Πέλκα θεωρώ πως τελείωσε το παιχνίδι και η υπόθεση πρόκριση και έπρεπε να ξεκουράσουμε και παιδιά γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (76′ Κάνιας), Αζεβέδο, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (60′ Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (61′ Πρίγιοβιτς).

Πανιώνιος: Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (45′ Πινιώτης), Κόρμπος, Οικονομίδης, Μακρύλλος, Μασούρας (63′ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75′ Νόβακ), Γεσίλ.