Το Tennis Club Γλυφάδας είναι πραγματικά ένας μαγευτικός χώρος. Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης και νιώθεις ότι βρίσκεσαι κάπου στην εξοχή. Καθόμουν κάτω από μια λευκή ομπρέλα, απολαμβάνοντας τον καφέ μου, όταν το βλέμμα μου «έπεσε» σε μία ψηλή, γεροδεμένη ανδρική φιγούρα. Ο πρώην υπουργός Βασίλης Κικίλιας προχωρούσε με κατεύθυνση το γήπεδο του Club, που εκείνο το μεσημέρι, είναι η αλήθεια, δεν είχε αρκετό κόσμο. Ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της ΝΔ έλαβε τη θέση του στο γήπεδο. Παρακολούθησα για αρκετή ώρα τον αγώνα μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο κ. Κικίλιας, πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής, ξέρει σίγουρα από καλό τένις. Πρόκειται για πολύ δυναμικό παίκτη, ο οποίος μπορεί να «στριμώξει» τον αντίπαλό του σε ένα σκληρό παιχνίδι κάτω από τις ζεστές, ανοιξιάτικες αχτίδες του ήλιου. Μέλος του Tennis Club με πληροφόρησε ότι ο βουλευτής Α’ Αθηνών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνηθίζει να παίζει τένις με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, ο οποίος ακούει στο όνομα Σωτήρης. Ο ύψους δύο μέτρων κ. Κικίλιας, ο οποίος βρέθηκε τον τελευταίο χρόνο στο «στόχαστρο» των media λόγω των επιλογών του στην προσωπική του ζωή, μοιάζει να απολαμβάνει τις στιγμές χαλάρωσης στα νότια προάστια. Παλιά members του Club μού μίλησαν για την εμπειρία που είχαν όταν το περασμένο καλοκαίρι γνώρισαν στο Πόρτο Χέλι έναν από τους κορυφαίους και πλέον ακριβοπληρωμένους τενίστες στον πλανήτη. Ο Ρότζερ Φέντερερ είχε σχεδόν «κρυφτεί», με σκοπό να περάσει ήσυχα τη διαμονή του σε υπερπολυτελές resort της περιοχής (εκεί όπου πέρασε τις διακοπές της και η οικογένεια του super star Ντέιβιντ Μπέκαμ). Οι συγκεκριμένοι κύριοι, λάτρεις του τένις και μεγάλοι θαυμαστές του Φέντερερ, κατόρθωσαν να τον «ανακαλύψουν» στην priveé παραλία.

Η σύζυγος του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, αντίθετα από τον κ. Κικίλια, επιλέγει να κυκλοφορεί στην πόλη. Λατρεύει το ιστορικό κέντρο, κάποιες φορές όμως κάνει μικρές, επιλεκτικές επισκέψεις στην περιοχή του Κολωνακίου. Συνάντησα λοιπόν τη low profile Μέρι Πάιατ στο μικρό, κομψό εστιατόριο πολύ γνωστού ιδιωτικού μουσείου. Η κυρία Πάιατ, η πλέον συμπαθής σύζυγος αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα, παρατήρησα ότι συνοδευόταν από τη σύζυγο κορυφαίου στελέχους μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Η συγκεκριμένη γυναίκα δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέσα από σημαντική χρηματιστηριακή εταιρεία στη Νέα Υόρκη. Ο αείμνηστος πατριάρχης της ναυτιλίας Γιώργος Κουμάνταρος της έτρεφε μάλιστα ιδιαίτερη εκτίμηση, για τις «ευέλικτες» κινήσεις της σε ένα πεδίο δύσκολο και άκρως ανταγωνιστικό. Γνωρίζω ότι στην κυρία Πάιατ αρέσει η γεύση από το φρέσκο, ευωδιαστό ψωμί του καινούργιου, σε γαλλικό στυλ, φούρνου Queen Bee στην Πατριάρχου Ιωακείμ.

Η Μαίρη Κατράντζου γοητεύει τη Μάξιμα

Η πληθωρική βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμα επέλεξε πρόσφατα για σημαντική κοινωνική έξοδό της φόρεμα της παγκοσμίου φήμης ελληνίδας σχεδιάστριας Mary Katrantzou. Η Μάξιμα, η οποία ως γνωστόν μαζί με τον σύζυγό της βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ περνούν σχεδόν όλους τους μήνες του καλοκαιριού στο σπίτι που έχουν αποκτήσει στο Πόρτο Χέλι, αγοράζει συχνά σύνολα από την κολεξιόν της νεαρής Μαίρης Κατράντζου. Ακριβώς όπως οι Μπιγιονσέ (στην Coachella όμως η σταρ επέλεξε Balmain), Ριάνα και Μελάνια Τραμπ (φωτογραφία). Η Μαίρη Κατράντζου, παρά το νεαρό της ηλικίας της, διαθέτει επιχειρηματικό δαιμόνιο. Εχει υπογράψει αποκλειστικά συμβόλαια συνεργασίας με διεθνείς κολοσσούς όπως η Adidas, η Moncler, η Swarovski. Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζουν κάποιοι είναι η ανησυχία της μητέρας της Κατερίνας Γκούμα-Κατράντζου, όταν πρόσφατα ξέσπασε πυρκαγιά στον ολόχρυσο πύργο του Ντόναλντ Τραμπ στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Η οικογένεια Γκούμα-Κατράντζου είχε αποκτήσει διαμέρισμα στον Trump Tower.

Διαχρονική λάμψη στο… Λευκό Ορος

Η πένα Montblanc αποτελεί σύμβολο εκλεπτυσμένου γούστου και υψηλής τεχνολογικής εξέλιξης. Την πένα εξαιρετικής ποιότητας που δημιούργησαν το 1906 ο επιχειρηματίας Αλφρεντ Νιεμίας και ο τραπεζίτης Αύγουστος Μπερνστάιν χρησιμοποιούσαν πολλοί (αρκετοί και στην Ελλάδα προ Μνημονίων) ως το «απόλυτο αντικείμενο» πλούτου και, γιατί όχι, εξουσίας. Το πρώτο μοντέλο ήταν το «Rouge et Noir». Ακολούθησε η πένα «Λευκό Ορος», εμπνευσμένη από την υψηλότερη κορυφή των Αλπεων. Ο Τίμος Τζάννες, αφοσιωμένος αιώνια στη γοητεία μιας Montblanc και των άλλων συλλεκτικών προϊόντων που ακολούθησαν τη λαμπερή πορεία της πένας στον χρόνο, διοργάνωσε ένα πολύ ενδιαφέρον επιχειρηματικό gathering (στο Galaxy του Hilton) με προσωπικότητες οι οποίες έφθασαν ειδικά από το εξωτερικό.