Σε τραγική κατάσταση ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κινδυνεύει με νέα -και μάλιστα τριπλή- «καμπάνα» από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Σε εξέλιξη Δ.Σ. της ΠΑΕ, να δουν τι μπορούν να κάνουν για σώσουν την κατάσταση έστω και στο παρά πέντε…

Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο έκανε δεκτές τις αιτήσεις των Σεμπαστιάν Λέτο, Τοτσέ και Μικαέλ Εσιέν και επέβαλε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στους «πράσινους» για κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ήτοι εννέα βαθμών στο σύνολο.

Μάλιστα στην περίπτωση του Λέτο, ο Παναθηναϊκός έχει εξοφλήσει μέρος της οφειλής, αλλά απομένει ένα ποσό περίπου πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.075 για την ακρίβεια), το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την πλήρη εξόφληση των Τοτσέ και Εσιέν.

Η ποινή επικυρώνεται μετά από τρεις μέρες, όμως οι «πράσινοι» θα μπορούν να πάρουν πίσω τους βαθμούς αν καταβάλουν τα χρήματα εντός πέντε ημερών, μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας από την ποινή.

Αφού το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο την Κυριακή, θα έχει περιθώριο να πληρώσει μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου για να του επιστραφούν οι βαθμοί.

Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί τέσσερις φορές με αφαίρεση τριών βαθμών (για τις οφειλές σε Βέμερ, Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν) και αν στις 27 Απριλίου δεν έχει εξοφλήσει δύο από τους τέσσερις θα υποβιβαστεί από την Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα η υπόθεση γίνεται πιο δύσκολη, μιας και στην περίπτωση του Βέμερ, στον οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί χρήματα και το πρώτο επίσημο ματς ήταν της Κυριακής με τον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός έχει διορία να εξοφλήσει τον Γερμανό μέχρι τις 20 του μήνα για να του επιστραφούν οι τρεις βαθμοί.