Η ώρα της κρίσης στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε. Μπάγερν εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ κόντρα στη Ρόμα του Κώστα Μανωλά είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Μπάγερν και Ρεάλ έχουν συναντηθεί 24 φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εχουν από 11 νίκες, ενώ δύο αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι.Πέρυσι, μάλιστα, η «βασίλισσα» αναμετρήθηκε με τους Βαυαρούς στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-3, αφού οι «μερένγκες» νίκησαν 2-1 στο Μόναχο και 4-2 (παράταση) στη Μαδρίτη.

Λίβερπουλ και Ρόμα αναμετρήθηκαν στον τελικό του 1984 στη Ρώμη, όταν η αγγλική ομάδα

κατέκτησε το τρόπαιο.Είχε επικρατήσει 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, αφού η λήξη της κανονικής διάρκειας τις βρήκε ισόπαλες 1-1. Η Λίβερπουλ μετράει δύο νίκες σε πέντε αγώνες με τη Ρόμα, έναντι μιας επιτυχίας των «τζαλορόσι», ενώ δύο παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή. Οι «ρεντς» έχουν πετύχει πέντε γκολ, έναντι δύο της ιταλικής ομάδας. Για… χάρη του ημιτελικού με τη Ρόμα, ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σάλαχ, θα επιστρέψει στο «Ολίμπικο», όπου σημείωσε 34 τέρματα σε 83 συμμετοχές με τους «τζαλορόσι» την διετία 2015-17.

Τα ζευγάρια της κλήρωσης των ημιτελικών:

Λίβερπουλ-Ρόμα (24 Απριλίου-2 Μαΐου)

Μπάγερν-Ρεάλ Μαδρίτης (25 Απριλίου και 1η Μαΐου).

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «NSC Olimpiyskiy» του Κιέβου στις 26 Μαΐου.