«Εκτός ορίων» χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Πεδίον του Αρεως η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος με ανακοίνωσή της, έπειτα από τη νέα επίθεση και απόπειρα βιασμού νεαρής.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού», προσθέτοντας πως «η οργή της κοινωνίας έχει ξεχειλίσει και όσοι κωφεύουν ή σφυρίζουν αδιάφορα αρνούμενοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, θα λογοδοτήσουν στους πολίτες».

«Αν θέλει επιτέλους η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης είναι απαραίτητο να γίνει και στην Ελλάδα πράξη η έννοια των μητροπολιτικών Δήμων, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού να έχει τους απαραίτητους πόρους και αρμοδιότητες για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης» συμπληρώνει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει πράξη η διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ενισχυμένη αστυνόμευση της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι είναι μονόδρομος η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας με πεζές περιπολίες και με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

«Το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να συνεργαστεί με την αυτοδιοίκηση για καλύτερη αστυνόμευση» συμπληρώνει ο κ. Πατούλης και ζητά να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο ειδικά για την αστυνόμευση στο Πεδίον του Αρεως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από