Ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών, για ένα διευρημένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αποκάλυψε ότι υπάρχει ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η παγκόσμια συνομοσπονδία έχει ήδη κάνει βήματα για τη δημιουργία ενός μεγαλοπρεπούς τουρνουά.

Δημοσιεύματα των Nev York Times και Financial Times στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας ανέφεραν ότι ομάδα εταιρειών προσέφεραν πάνω-κάτω 25 δις δολάρια για τη δημιουργία διεθνών διοργανώσεων για λογαριασμό της FIFA.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, επενδυτές από τις ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία και Μέση Ανατολή συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που συζητούν προτάσεις για τη διεύρυνση του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων, το οποίο περιλαμβάνει πρωταθλητές των ηπείρων, καθώς και για τη δημιουργία μίας νέας λίγκας για τις εθνικές ομάδες.

«Για δύο χρόνια συζητάμε για ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων με 24 ομάδες, πιο περιεκτικό και με περισσότερο σεβασμό στο διεθνές καλεντάρι, με περισσότερα παιχνίδια», δήλωσε στους δημοσιογράφους που παρευρίσκονταν στο ετήσιο συνέδριο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL).

Ο «ισχυρός άνδρας» της FIFA, συνέχισε: «Το έχουμε μελετήσει, έχουμε μιλήσει και στο συμβούλιο που παίρνει τις αποφάσεις. Θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα αρέσει στον κόσμο… υπάρχουν εταιρείες που ενδιαφέρονται κι αυτό είναι καλό σημάδι. Το ερώτημα δεν είναι εάν πρέπει να κάνουμε ένα πιο σημαντικό παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, αλλά περισσότερο γιατί δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο έως τώρα. Ήρθε η ώρα να γίνει».