Η διοργανώτρια αρχή της EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση λίγο μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης στη Βαρκελώνη, με την οποία προανήγγειλε την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18, κάτι που θα τεθεί σε ισχύ τη σεζόν 2019-20. Το θέμα συζητήθηκε ανάμεσα στους μετόχους, οι οποίοι συμφώνησαν ομόφωνα, ενώ, όπως αποφασίστηκε, οι δύο «wild cards» θα δοθούν στην Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) και Βιλερμπάν (Γαλλία). Η απόφαση αυτή θα λάβει επίσημη έγκριση στην επόμενη συνέλευση των μετόχων της Euroleague.

Στο μεταξύ η Euroleague τοποθετήθηκε, με ανακοίνωσή της, για όσα διαδραματίστηκαν στο έκτακτο συμβούλιο στη Βαρκελώνη, παρουσία του «ισχυρού άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Στη σχετική ανακοίνωση της Euroleague τονίζεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου και του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί σε πολυάριθμα Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη. Όλοι οι παρόντες σύλλογοι, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, ομόφωνα και δυναμικά συμφώνησαν ότι τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ζημιά στη EuroLeague. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων της ECA καταδικάζει τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου ζητώντας από αυτόν να σταματήσει αμέσως τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του ότι υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφράσουν αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως επανειλημμένα έχουν εγκριθεί από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού. Επίσης, όλοι οι Σύλλογοι εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό θεσμό και σύλλογο πρότυπο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αθλητισμό, καθώς και μέτοχο της ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους μετόχους της ECA να εξουσιοδοτήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της EuroLeague να δώσει αμνηστία στην ποινή που του έχει επιβληθεί για απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα αυτό το αίτημα, μετά από το οποίο ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν τα συμπεράσματά της».