To μαγευτικό δειλινό από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο γύρευε, με την ανατολή πρωταγωνίστρια στα πλάνα του έφυγε το συνεργείο των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς «Η μικρή τυμπανίστρια» που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ. Τουλάχιστον δεν αποχώρησε με άδεια χέρια, ύστερα από τις σφοδρές αντιρρήσεις που είχε αρχικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Τα πρώτα στελέχη της παραγωγής που αναμένεται να προβληθεί σε 80 χώρες έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο το βράδυ της Τετάρτης κι αφού οι τελευταίοι επισκέπτες είχαν αποχωρήσει για τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση το πρωί και χαθεί το πρώτο φως που ήταν απαραίτητο για τα γυρίσματα. Από τις 7.00 της Πέμπτης στις θέσεις τους ήταν σχεδόν και τα 200 άτομα της παραγωγής –αριθμός που σχεδόν συναγωνίστηκε τους πρωινούς επισκέπτες του χώρου, οι οποίοι μέχρι στις 16.00 δεν είχαν υπερβεί τα 300 άτομα. Η πινακίδα που τους ενημέρωνε για τα γυρίσματα, αλλά και οι κάμερες που κάποιες φορές βρίσκονταν δίπλα τους δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να τους αποτρέψουν να επισκεφθούν το μνημείο. Αντιθέτως, δεν σταματούσαν να τραβούν φωτογραφίες πότε τον ναό και τη θέα από το ακρωτήριο και πότε τους πρωταγωνιστές της σειράς: τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και τη Φλόρενς Πιου, η οποία κυκλοφορούσε την περισσότερη ώρα με ομπρέλα για να προστατευθεί από τον ήλιο.

Μεταξύ εκείνων που έβαλαν το ξυπνητήρι νωρίς για χάρη των γυρισμάτων δεν ήταν μόνο ο σκηνοθέτης Παρκ Τσαν Γουκ –ο οποίος είχε και την ιδέα για το γύρισμα στο Σούνιο –αλλά και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, που παραβρέθηκε στον χώρο για να δηλώσει την υποστήριξη της κυβέρνησης στις εγχώριες και διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές. Η τελευταία κλακέτα είχε πέσει πριν τις 13.00 οπότε και οι υπεύθυνοι άρχισαν να πακετάρουν και να αποχωρούν μαζί με τις σκηνές διάρκειας περίπου δύο λεπτών.

Τρέχοντας για καλό σκοπό

Αν η παροιμία «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» μπορεί να ισχύει και για τις αθλητικές διοργανώσεις, τότε ο 9ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος που διάλεξε για πρέσβεις του δύο εξέχουσες προσωπικότητες του δρομικού κινήματος δείχνει να βαδίζει σε καλά μονοπάτια! Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες για την παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης, ξεχώρισαν η Μαρία Πολύζου, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο των γυναικών, και ο Μιχάλης Καλομοίρης, που εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στον Μαραθώνιο. Η έμπειρη δρομέας, την Κυριακή 22 Απριλίου, οπότε θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, με τη δρομική της ομάδα Marathon Team Greece by Maria Polyzou θα στηθούν στην αφετηρία των έξι διαδρομών της διοργάνωσης κάνοντας έναν «Μαραθώνιο ζωής». Σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, συντρέχοντας στο έργο του συλλόγου «Οραμα ελπίδας». Από την πλευρά του, ο φέρελπις μαραθωνοδρόμος θα μπει για άλλη μία φορά στους στίβους, ευελπιστώντας με το πείσμα και το ήθος του να μεταδώσει την αγάπη του για το τρέξιμο στους εκκολαπτόμενους δρομείς που θα βρίσκονται την ερχόμενη Κυριακή στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.