Μονάχα η Λα Κορούνια απέναντι στην Μίλαν την σεζόν 2003-04 και η Μπαρτσελόνα την περασμένη περίοδο κόντρα στην Παρί ΣΖ, είχαν καταφέρει ανάλογη ανατροπή με αυτή που πανηγύρισε χθες η Ρόμα.

«Εμείς πραγματικά το πιστεύαμε. Στα αποδυτήρια αγκάλιασα όλα τα παιδιά και στην συνέχεια τους είπα ότι την Κυριακή έχουμε ντέρμπι. Η δική μας δύναμη είναι να κοιτάμε μπροστά και να στοχεύουμε σε κάτι περισσότερο. Γιατί να μην πιστέψουμε στον τελικό στο Κίεβο; Θέλουμε να πάμε, αυτός είναι ο στόχος μας», είπε ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο μετά τη μεγάλη νίκη (3-0) της Ρόμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

«Το πίστευα επειδή είμαι προπονητής και κάνω τους παίκτες μου να πιστέψουν στη δυνατότητα νίκης. Επέλεξα 3-4-3 γιατί μου έδωσε μεγάλη ικανοποίηση με την ίδια φιλοσοφία. Είχαμε απίστευτα 180 λεπτά, η ομάδα και όλο το περιβάλλον πήρε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Κερδίσαμε εναντίον μιας ομάδας που δεν είχε χάσει ποτέ. Δεν είχα κοιμηθεί για να δώσω κάτι περισσότερο σε αυτή την ομάδα. Κάναμε λάθη κατά της Φιορεντίνα, αλλά τώρα τα ξεπεράσαμε. Είμαι χαρούμενος επειδή οι παίκτες μου έχουν αγκαλιάσει μία φιλοσοφία…», πρόσθεσε ο Ιταλός προπονητής της Ρόμα.

«Το ιταλικό ποδόσφαιρο είχε ανάγκη μια ευρωπαϊκή ομάδα και από κάθε άποψη είχαμε ευτυχία. Ευτυχώς κατάφερα να μεταφέρω μια φιλοσοφία, αλλά δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Πρέπει να ποντάρουμε στον τελικό του Κιέβου, γιατί το αξίζουμε και πρέπει να επιτύχουμε να επιβεβαιώσουμε όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα», συνέχισε.

«Αυτοί οι αγώνες έχουν δώσει διαφορετικά κίνητρα σε ορισμένους παίκτες. Είμαι πολύ ήρεμος και σκέφτομαι ήδη το ντέρμπι. Πρέπει να βρούμε την ίδια ταυτότητα και στη Serie A».