«Imperiali», «Roma nel mito», δύο χαρακτηριστικοί τίτλοι ιταλικών εφημερίδων που αναφέρονται σε «αυτοκρατορία» και «το μύθο της Ρόμα», μετά την επική πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το επιβλητικό 3-0 επί της Μπαρτσελόνα. Και φυσικά, από τα πρωτοσέλιδα δεν θα μπορούσε να λείψει ο ήρωας της βραδιάς, ο Κώστας Μανωλάς που πέτυχε το καθοριστικό τρίτο γκολ.

«Ιστορικός ο πανηγυρισμός του Μανωλά, σαν τον Ταρντέλι κατά της Γερμανίας, στον τελικό του Μουντιάλ το 1982», γράφει η La Repubblica.

«Έτρεξε με όλη του την δύναμη προς τον πάγκο του, με τα μάτια ορθάνοικτα, μια κραυγή ευτυχίας και αμέσως μετά αγκάλιασε τους συμπαίκτες του», προσθέτει η εφημερίδα, περιγράφοντας τον ενθουσιασμό του Ελληνα παίκτη, αμέσως μετά το 3-0 στον χθεσινό αγώνα. Ένας πανηγυρισμός που «οι οπαδοί της Ρόμα θα θυμούνται για πολύ καιρό».

Η αθλητική εφημερίδα Corriere dello Sport γράφει ότι «ο Μανωλάς ήταν άφθαστος, ένα τέρας του αθλητισμού», διότι «κατάφερε να ελέγξει την άμυνα με ελεύθερο ρόλο και να βάλει το γκολ της ζωής του».

Τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, εκθειάζει και η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero η οποία προσθέτει: « Έβαλε το τρίτο γκολ. Έπαιξε με όλη του την καρδιά στην μικρή περιοχή του, κατά τα τελευταία, επισφαλή λεπτά του αγώνα. Θαυμάσιος».

«Στο χθεσινό ματς χρειαζόταν ένα τελευταίο θαύμα και το έκανε ο Μανωλάς, με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Τζενγκίζ. Η Ρόμα προχωρά, θα δούμε αν βρήκε έναν νέο δρόμο για να ανέβει ψηλά και να μείνει για πάντα στην κορυφή» γράφει, τέλος, η εφημερίδα Corriere della Sera.

«Δεν με ενδιαφέρει να περάσω εγώ στην Ιστορία, εκείνο που έχει σημασία είναι που η ομάδα βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League, αφού έχει νικήσει την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Το πιστεύαμε, αισθανόμαστε ότι είχαμε τιμωρηθεί στο πρώτο παιχνίδι, αλλά είδαμε ότι η Ρόμα είναι εκεί. Εχουμε μία ισχυρή ομάδα και αξίζουμε όλο εκείνο που έχουμε πετύχει», είπε ο Κώστας Μανωλάς μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Προερχόμαστε από τρία άσχημα αποτελέσματα, είχαμε πάρα πολύ άγχος αλλά το πιστεύαμε. Δώσαμε τα πάντα και είδαμε ότι εάν έχουμε έτσι τους φιλάθλους μας κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει», πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας και εάν έρχονται πάντα στο γήπεδο θα γίνουμε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ιταλία. Αξίζαμε αυτό που συνέβη, συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, ελπίζουμε ότι θα είναι πάντα μαζί μας οι οπαδοί μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόμα δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ στην έδρα της την τρέχουσα σεζόν στο Champions League, ενώ στους ομίλους νίκησε με 3-0 και την Τσέλσι.