Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν κινήματα κατά των πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφείο επί της οδού Σταδίου, στην Αθήνα.

Μέλη του «Κινήματος δεν πληρώνω» και της ΛΑΕ συγκεντρώθηκαν, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα προκειμένου να διαμηνύσουν πως «αντιστέκονται στη λαίλαπα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

Στην είσοδο του συμβολαιογραφείου βρίσκεται κλούβα των ΜΑΤ που δεν επιτρέπει την πρόσβαση των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με μέλη του «κινήματος δεν πληρώνω» σήμερα βγαίνει στο… ηλεκτρονικό σφυρί μία πρώτη κατοικία, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 180.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, έχουν προγραμματιστεί και δύο πλειστηριασμοί επαγγελματικής στέγης για χρέος 150.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, σήμερα θα πραγματοποιηθούν σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σταδίου  δύο πλειστηριασμοί που αφορούν: μισθωμένη κατοικία στον Άλιμο, συνολικής επιφανείας 166,36 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς € 180.000 και συνολική οφειλή € 905.000 και δύο γραφεία στου Γκύζη, κατασχεθέντα για ποσό € 150.000 με συνολική οφειλή € 784.000, για τα οποία οι οφειλέτες είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τη σχετική διαδικασία.

«Και οι δύο πλειστηριασμοί αφορούν επιχειρηματικά δάνεια και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κύριες κατοικίες», αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι και καταλήγουν «αντιλαμβανόμαστε ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας, ιδιαίτερα όταν τα πραγματικά στοιχεία δεν εξυπηρετούν τις όποιες επιδιώξεις προσωπικές ή πολιτικές προς άγραν υποστηρικτών, αλλά είμαστε πάντα στη διάθεση όλων να βοηθήσουμε στην κατανόηση αυτών όπως ανακοινώνονται δημόσια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών. Ως προς τους ισχυρισμούς για πλειστηριασμούς “λαϊκών περιουσιών” και τις επαναλαμβανόμενες συκοφαντίες η μόνη απάντηση είναι ο δρόμος της δικαιοσύνης».