Προφανώς και πλέον η πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς, πόσω δε μάλλον η σημερινή άφιξή του, καλύπτει τα… πάντα στο μεγάλο λιμάνι. Παρά ταύτα το τριήμερο που πέρασε προέκυψαν ρεπορτάζ στο Βέλγιο και την Αγγλία, που δεν σχετίζονταν με τον νέο προπονητή, αλλά με μια σειρά από υποθέσεις για ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Ολυμπιακό ή που τέλος πάντων εμπλέκονται με εκείνον στα πρώτα μεταγραφικά σενάρια για την επόμενη χρονιά. Στο Βέλγιο, για παράδειγμα, ήταν διαδοχικά τα ρεπορτάζ που ήθελαν την Αντερλεχτ σε επαφές για την απόκτηση του Μπιορν Ενγκελς από τον Ολυμπιακό. Το διέψευσε όμως η ίδια η ομάδα χθες το βράδυ. Οχι το ενδιαφέρον, αλλά τις επαφές. Στη Λιέγη, πάλι, το θέμα τους ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, το αν θα τον κρατήσουν οι Πειραιώτες ή αν επιστρέφοντας στην Εβερτον δημιουργείται πεδίο ευκαιρίας για τη Σταντάρ. Εκεί όμως το έκοψε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. «Μόνο Ολυμπιακό» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, άρα σενάρια τέλος.

Γκούναρσον

Και όσο για τα μεταγραφικά που λέγαμε, οι Αγγλοι («Sun») έβαλαν τους Πειραιώτες μαζί με την ΑΕΚ, την Μπεσίκτας και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο κυνήγι του αρχηγού της Εθνικής Ισλανδίας, του 28χρονου αμυντικού χαφ Αρον Γκούναρσον, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Κάρντιφ. Και μιας και κάνουμε τον γύρο της Ευρώπης, έδωσαν κάτι και οι Γάλλοι. Για την ακρίβεια, «έδωσαν» τον Φρανσουά Μοντέστο, που ήταν στην πατρίδα του από την Παρασκευή για να δει από κοντά την αναμέτρηση της Σεντ Ετιέν με την Παρί, αλλά και άλλες αναμετρήσεις του Σαμπιονά.

n Χθες το απόγευμα επέστρεψαν στον Ρέντη οι Ερυθρόλευκοι. Σήμερα στο αθλητικό κέντρο θα είναι και οι Σεμπά – Οφόε, που θα προπονούνται σε δικό τους «γκρουπ».