Ο Κώστας Μανωλάς «κάρφωσε» την Μπαρτσελόνα σημειώνοντας το τρίτο γκολ της Ρόμα σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρόμα νίκησε 3-0 την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ανατρέποντας το 4-1 της ήττας στο Καμπ Νου και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1984!

Μία μεγάλη βραδιά για τον διεθνή στόπερ που εκτός από το γκολ είχε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πρόκρισης για την ομάδα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο.

Η Ρόμα το πίστεψε πάρα πολύ παρά το εις βάρος της αποτέλεσμα στην Βαρκελώνη, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με τον Τζέκο (6΄), ενώ στο 58΄ με το πέναλτι του Ντε Ρόσι (ανατροπή του Τζέκο από τον Πικέ) το όνειρο των γηπεδούχων άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά». Ο Κώστας Μανωλάς ήταν αυτός που το έκανε πραγματικότητα με την κεφαλιά στο 82΄, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ούντερ,ξεσηκώνοντας το «Ολίμπικο». Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρόμα είχε διπλάσιες τελικές από την Μπαρτσελόνα (16 έναντι 8). Τεράστιο το σκορ για τους Καταλανούς που ηττήθηκαν για πρώτη φορά εφέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Κίτρινες: Φάτσιο, Ζεσούς

ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν (77΄ Ελ Σαράουϊ), Ζέσους, Στρότμαν, Τζέκο, Κολάροφ, Σικ (73΄ Ουντέρ), Ντε Ρόσι, Φάτσιο, Φλορέντσι, Μανωλάς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (85΄ Ντεμπελέ), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα (80΄ Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί