Η Μεγάλη Εβδομάδα πέρασε, όμως οι εβδομάδες και οι μέρες των παθών συνεχίζονται για τον Παναθηναϊκό. Εναν Παναθηναϊκό που χθες βίωσε την πιο ντροπιαστική ημέρα της ιστορίας του, με τους παίκτες να κάνουν πράξη την προειδοποίηση προς τη διοίκηση και να προχωρούν σε απεργία.

Οι ποδοσφαιριστές είχαν δώσει διορία στη διοίκηση έως και χθες για την καταβολή του 30% της δόσης του Δεκεμβρίου σε όλους, Ελληνες και ξένους. Αυτό δεν συνέβη, με τη διοίκηση να ενημερώνει πως η πληρωμή των Ελλήνων θα γίνει σήμερα και αύριο και προς τα τέλη της εβδομάδας των ξένων! Ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Κουρμπέλης τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Κωνσταντίνου και του ξεκαθάρισε πως άπαντες πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και να μην υπάρχει διαχωρισμός, ενώ του διεμήνυσε ότι από τη στιγμή που δεν μπήκαν χρήματα στους λογαριασμούς τους, οι παίκτες δεν θα προπονηθούν.

Στο προπονητικό κέντρο πήγαν ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του για το τυπικό της υπόθεσης, παρέμειναν για λίγη ώρα εκεί και στη συνέχεια αποχώρησαν. Εξελίξεις αναμένονται και με τον έλληνα προπονητή, που βλέπει πλέον την κατάσταση να φτάνει στα άκρα και φυσικά βρίσκεται στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του.

Από την πλευρά τους οι παίκτες θα μιλήσουν και πάλι σήμερα πριν από την έναρξη της προπόνησης και θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν την απεργία ή θα προπονηθούν, με τις πιθανότητες να μη βρεθούν ούτε σήμερα στο προπονητικό κέντρο να είναι περισσότερες, από τη στιγμή που η δέσμευση της διοίκησης είναι να πληρωθούν οι Ελληνες έως αύριο και οι ξένοι μέχρι τις 18 Απριλίου.

Η αλήθεια για Λουτσιάνο

Η απίστευτη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στον Παναθηναϊκό αντικατοπτρίζεται στην υπόθεση του Λουτσιάνο. Ο βραζιλιάνος επιθετικός πριν από λίγες μέρες είχε πάρει ένα ποσό έναντι από τη δόση Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο αυτή να εξοφληθεί, όπως συνέβη με άλλους ξένους παίκτες, λόγω του μεγάλου συμβολαίου του.

Ο παίκτης εξέφρασε και χθες την έντονη δυσαρέσκειά του για τη διοίκηση, από την οποία την ίδια ώρα διέρρεε πως δεν συμβαίνει τίποτα, πως ο παίκτης έχει πάρει τα χρήματα που έχει συμφωνήσει και πως δεν έχει εκφράσει κανένα παράπονο! Πού βρίσκεται η αλήθεια;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρόταση που έγινε από πλευράς διοίκησης στον ατζέντη του Λουτσιάνο για κάποια χρήματα έναντι και τα υπόλοιπα με μηνιαίες δόσεις, ο τελευταίος δεν απάντησε καν. Δεν είπε ούτε πως δέχεται, ούτε πως αρνείται. Τους μετέφερε ότι αρχικά διαφωνεί, αλλά θα μιλήσει με τον παίκτη και με το γραφείο στη Βραζιλία για να τους δώσει οριστική απάντηση. Στην ΠΑΕ μετέφρασαν τη στάση της πλευράς Λουτσιάνο σε συμφωνία, με αποτέλεσμα να λέγεται ότι δεν υπάρχει θέμα…

Η Λίγκα

Ολα αυτά έρχονται μόλις λίγες ώρες πριν από το αυριανό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, όπου ο συνεταιρισμός θα αποφασίσει για την αλλαγή του κανονισμού που αφορά ομάδες οι οποίες δεν παίρνουν άδεια. Οι συσχετισμοί σαφέστατα έχουν αλλάξει από το προηγούμενο συμβούλιο και σε αυτό έχει παίξει καταλυτικό ρόλο το πρόβλημα που έχουν οι περισσότερες ομάδες με το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να είναι πλέον πολύ πιθανό να αποφασίσουν την αλλαγή του κανονισμού για υποβιβασμό. Ωστόσο, θα υπάρξει σίγουρα βαριά ποινή για όσους δεν καταφέρουν να πάρουν αδειοδότηση. Στο ΔΣ είναι πολύ πιθανό να δώσει το «παρών» και ο Γιάννης Αλαφούζος.