Συνάντηση μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί στην Μόσχα εντός του 2018, όπως επιβεβαιώθηκε από τον ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ, ο οποίος δήλωσε πως «οι πύραυλοι S-400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα» χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, αδιανόητη μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία δεν προσανατολίζονται εναντίον κανενός. Δεν κινδυνεύει η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Οι S-400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, η οποία στο παρελθόν κατείχε ανάλογα οπλικά συστήματα», δήλωσε χαρακτηρισικά ο κ. Μασλόβ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ερωτηθείς για το αν ο ρώσος πρόεδρος, έθεσε στον Ταγίπ Ερντογάν το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Αγκυρα, απέφυγε να απαντήσει, σχολιάζοντας ότι δεν ξέρει τι συζητήθηκε καθώς ο ίδιος δεν ήταν παρών.

Όπως είπε, το ψυχροπολεμικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, δεν μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος, μια υπεύθυνη χώρα. Μεταξύ ημών υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της ονοματολογίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Μασλόβ ανέφερε πως η Ρωσία αποδέχεται οποιαδήποτε λύση βρεθεί χωρίς πιέσεις και τεχνητά χρονοδιαγράμματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχτεί και στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

Ο ρώσος πρέσβης, ανέφερε επίσης πως «τα τελευταία χρόνια υπάρχει ιδιαίτερη δυναμική στις σχέσεις της Μόσχας με την Αθήνα. Αυτό αποδεικνύεται όπως είπε και από το γεγονός ότι τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν τέσσερις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον ρώσο πρόεδρο, ενώ έχουν μιλήσει επτά φορές στο τηλέφωνο».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην πρόσκληση του ρώσου προέδρου στον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Ρωσία πρόταση η οποία, όπως δήλωσε, έγινε δεκτή κι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διπλωματικές διαδικασίες, ενώ εκτίμησε πως η επίσκεψη αυτή μπορεί να γίνει εντός του 2018.

Τέλος, ο ρώσος πρέσβης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διμερείς σχέσεις και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν, υπενθυμίζοντας πως το 2017 η μεγαλύτερη επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ ήταν ρωσική και αφορούσε σε ξενοδοχειακή εγκατάσταση στην Ελούντα.