Αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας έχει εγκατασταθεί πια στις γειτονιές της Ανω Γλυφάδας, ιδίως μετά την κατάργηση (προ μηνός) του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Σάσα Πατεράκη, η οποία λίγο έλειψε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με διαρρήκτες στο σπίτι της! Το Β’ Αστυνομικό Τμήμα της οδού Βορείου Ηπείρου συγχωνεύτηκε με το Α’ Τμήμα Γλυφάδας στις 2 Μαρτίου, με αποτέλεσμα, όπως τονίζει στα «ΝΕΑ» η αντιδήμαρχος, «να αυξηθεί ραγδαία η εγκληματικότητα και πλήθος κόσμου σε ολόκληρες γειτονιές, όπως η Τερψιθέα, να είναι τελείως απροστάτευτο». Σύμφωνα με την ίδια, οι γονείς έφτασαν στο σημείο να κάνουν «περιπολίες» γύρω από σχολεία και φροντιστήρια: «Φωνάζουμε εδώ και καιρό ότι η περιοχή μας αντιμετωπίζει πρόβλημα».

Περιγράφοντας όσα έζησε τη Δευτέρα του Πάσχα μόλις επέστρεψε στο σπίτι της με τον σύζυγό της, ταξίαρχο (ε.α.) Δημήτριο Χατσίκα, και την κόρη τους, η αντιδήμαρχος Διοικητικού και Δημοσίων Σχέσεων σημειώνει: «Ισως με τις φωνές μου γλιτώσαμε τη ζωή μας. Πήγαμε να μπούμε στο σπίτι και ακούσαμε θορύβους. Οι διαρρήκτες είχαν μπει παραβιάζοντας παράθυρο και έφυγαν από την πόρτα της κουζίνας σπάζοντας τρεις ασφάλειες. Πάτησαν στα λούκια της πολυκατοικίας, τα έσπασαν και εξαφανίστηκαν». Οι κακοποιοί άρπαξαν κοσμήματα και μετρητά, ενώ μέσα σε λίγες ώρες, όπως υποστηρίζει η αντιδήμαρχος, σημειώθηκαν άλλα δέκα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή: «Επαιρνα τηλέφωνο στην Αστυνομία και δεν απαντούσε κανείς. Ηρθε η ΔΙΑΣ έπειτα από μισή ώρα. Πώς να ανταποκριθούν γρήγορα όταν η εγκληματικότητα σαρώνει όλα τα νότια προάστια;».

Ανεβάζοντας στο Facebook φωτογραφίες από το λεηλατημένο διαμέρισμά της, επισήμανε: «Να έρθει εδώ ο υπουργός, να αντικρίσει την τραγική εικόνα και να μας πει πώς να νιώσουμε ασφαλείς. Να μας πει για ποια αστυνόμευση μιλάει και αν θα έλεγε στα δικά του παιδιά να κάνουν ότι κοιμούνται για να μην τα σκοτώσουν οι ληστές».