«Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής», σημείωσε σε δηλώσεις του την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, σε μια προσπάθεια αποσύνδεσης του ζητήματος των δύο ελλήνων στρατιωτικών, με αυτό των 8 Τούρκων, για τους οποίους η Τουρκία ζητά την έκδοσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις αυτές έρχονται έπειτα από τη χθεσινή επίθεση που ο τούρκος αντιπρόεδρος εξαπέλυσε εναντίον των ελλήνων πολιτικών, δηλώνοντας ότι «οι άδικες και προκλητικές δηλώσεις ανίκανων ελλήνων πολιτικών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης με αναρτήσεις του στο Τwitter, προειδοποίησε ότι το «να εκλαμβάνεται η στάση της Τουρκίας ως αδυναμία, δεν αποτελεί έξυπνη κίνηση».

«Η Τουρκία έχει κάνει κάποια θετικά βήματα για να βελτιώσει και να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα ωστόσο κάποιοι ανίκανοι πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να χαλάσουν τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας» τόνισε μεταξύ άλλων.

Προσέθεσε επίσης ότι η Τουρκία δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να της συμπεριφέρεται άδικα. «Μάρτυράς μας η ιστορία. Δεν είναι προς όφελος κανενός να τεστάρει ξανά και ξανά την Τουρκία» υπογράμμισε τέλος.