Η Ατλέτικο Μαδρίτης έφυγε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αήττητη από το Μπερναμπέου. Το ντέρμπι της Μαδρίτης είχε χαρακτήρα γοήτρου, Ρεάλ και Ατλέτικο έμειναν τελικά στο 1-1, παρότι και οι δύο είχαν τις φάσεις και για άλλα γκολ.

Στο α’ μέρος, η Ρεάλ είχε δοκάρι με Ασένσιο (11′) και Μαρτσέλο (42′), ενώ ο Ομπλακ ήταν αποτελεσματικός όταν χρειάστηκε. Στο β’ μέρος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ για τη Ρεάλ στο 53′ , ενώ η Ατλέτικο «απάντησε» γρήγορα με τον Γκριζμάν (57′). Δύο λεπτά αργότερα ο Κέιλορ Νάβας είχε εντυπωσιακή επέμβαση σε προσπάθεια του Κόκε, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν αποφάσισε στο 61′ να ξεκουράσει τον Ρονάλντο βάζοντας στη θέση του τον Μπενζεμά.

Η τελευταία φάση του ματς ήταν για τη Ρεάλ, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ράμος, ο Γιαν Ομπλακ έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Μπαρτσελόνα είναι ακόμα πιο κοντά στον τίτλο, καθώς μετά από 31 αγώνες έχει διαφορά 11 βαθμών από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης (79 έναντι 68).

Στο μεταξύ, με γκολ του Ροντρίγκο (7′) η Βαλένθια νίκησε στο Μεστάγια την Εσπανιόλ 1-0 και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τη Ρεάλ στην τέταρτη.

Αλλα αποτελέσματα την Κυριακή του Πάσχα: Λεβάντε-Λας Πάλμας 2-1(35΄ Κόουκ, 90΄ Καμπάνα – 50΄ Γκαρθία)

Σοσιεδάδ-Τζιρόνα 5-0 (11′ Κανάλες, 35′ Γιανουζάι, 71′, 85′ Ογιαρθάμπαλ, 88′ Χουάνμι)

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 79, Ατλέτικο 68, Βαλένθια 65, Ρεάλ 64.