Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τη Μεγάλη Πέμπτη ότι δεν γνώριζε τίποτε για την πληρωμή που έκανε ένας από τους πιο πιστούς δικηγόρους του, ο Μάικλ Κόεν, σε πορνοστάρ για ν’ αγοράσει τη σιωπή της όσον αφορά τη σεξουαλική συνεύρεσή που η ίδια ισχυρίζεται πως είχε με τον μεγιστάνα των ακινήτων αρκετά χρόνια πριν.

Ησασταν ενήμερος για την καταβολή των χρημάτων στην Στόρμι Ντάνιελς; «Οχι», απάντησε ο Τραμπ, δηλώνοντας επίσης ότι «δεν γνωρίζει», όταν ρωτήθηκε από πού προήλθαν τα χρήματα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ αναφέρθηκε δημόσια στην υπόθεση. Απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Τί έχει προηγηθεί

Ο Κόεν έχει παραδεχθεί ότι έδωσε 130.000 δολάρια στη Στέφανι Κλίφορντ, όπως είναι το πραγματικό όνομα της πρώην πορνοστάρ, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπεγράφη μερικές ημέρες πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2016, εν αγνοία του εντολέα του.

Η Κλίφορντ προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του Κόεν, τον περασμένο μήνα, αξιώνοντας να τερματιστεί η ισχύς της συμφωνίας εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει το 2016 έναντι της χρηματικής αμοιβής.

Ο Λευκός Οίκος έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι ο Τραμπ είχε σεξουαλική σχέση με την Στόρμι Ντάνιελς. Η ίδια διατείνεται ότι συνευρέθηκαν μία φορά, το 2006, ενώ ο Τραμπ ήταν παντρεμένος με τη Μελάνια, αλλά συνέχισαν να επικοινωνούν τηλεφωνικά για περίπου ένα χρόνο.