Τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ότι το νομικό επιτελείο του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβαδιαπραγματευόταν με την ομοσπονδιακή αστυνομία την παράδοσή του, σύμφωνα με πηγή που είναι ενήμερη για τις εξελίξεις.

Ο ίδιος παρέμενε με συνεργάτες και υποστηρικτές του στα κεντρικά γραφεία της ένωσης των εργαζομένων στη χαλυβουργία, στο Σάο Πάολο, αγνοώντας το δικαστικό τελεσίγραφο.

Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας είχε απορρίψει τη νέα προσφυγή του Λούλα προκειμένου ν’ αποφύγει τη φυλάκισή του, όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η νέα απόφαση απόρριψης του αιτήματος ελήφθη μισή ώρα πριν από την προθεσμία που είχε δώσει ο δικαστής καταπολέμησης της διαφθοράς Σέρζιου Μούρου προκειμένου ο Λούλα να παραδοθεί στις αρχές και να ξεκινήσει να εκτίει την ποινή κάθειρξης των 12 ετών και 1 μήνα για διαφθορά.

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας είχε δοθεί προθεσμία να παραδοθεί έως τις 17.00 τοπική ώρα Παρασκευής (23.00 ώρα Ελλάδας).