Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, θέλουν να δώσουν οι συγγενείς της οι οποίοι επιμένουν στην εκδοχή της δολοφονίας. Εχοντας στο πλευρό τους εμπειρογνώμονες, εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία και κρατούν ανοικτό το φάκελο της υπόθεσης.

Ετσι, στην Αθήνα μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο της κοπέλας, σε μια προσπάθεια της οικογένειας να πέσει κι άλλο φως στην υπόθεση του θανάτου της
Το μικρό χρυσαφί αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, από σήμερα το απόγευμα βρίσκεται σε συνεργείο της λεωφόρου Αθηνών, για περαιτέρω έρευνες.
«Θα έχουνε όλη την άνεση και όλο το χρόνο να κάνουν το αυτοκίνητο φύλλο και φτερό. Επιπρόσθετα θα ζητήσουμε τη συμπαράσταση κι ενός γενετιστή, ώστε να ληφθούν περεταίρω αποτυπώματα, βιολογικό υλικό, τα οποία, ενδεχομένως αυτά ,να αποτελέσουν περαιτέρω βοήθεια στην ταυτοποίηση των πιθανών ενόχων», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής.
«Πώς βρέθηκε και σε ποιά θέση και σε ποιά θέση βρέθηκε η οδηγός; Το αυτοκίνητο είναι μικρό, το θεωρώ απίθανο για έναν άνθρωπο που θέλει να αυτοκτονήσει να μπει μέσα στο αυτοκίνητο μόνη της, στο πίσω μέρος», λέει ο Γιάννης Ρούσης, διακαστικός πραγματογνώμονας και Υποστράτηγος Ε.Α.
Ένα ακόμη σκοτεινό σημείο, που έχει να κάνει με το αυτοκίνητο της Ειρήνης, αποκάλυψε στο Star ο αδελφός της, ακολουθώντας χθες στη Λίμνη Τριχωνίδα τη δύσβατη διαδρομή ως το σημείο της τραγωδίας.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η κοπέλα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της και πού; Εδώ στη μέση των φαντασμάτων! Εάν πάρετε το αυτοκίνητο που ήρθαμε ατόνησε να περάσει το 4Χ4 από αυτό το δρόμο. Είναι δυνατόν να ερχόταν εδώ; Εδώ δεν πέρασε αυτό που είναι 4Χ4 κάναμε μία ώρα να έρθουμε! Και μάλιστα Απρίλιο , όχι το Γενάρη!»
Το μαύρο κομποσκοίνι , μεγάλου μεγέθους που εντοπίστηκε , στη θέση συνοδηγού του αυτοκινήτου της Ειρήνης , βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς εξέταση. Ένα αποτέλεσμα που θα δείξει DNA , ίσως δώσει τέλος σ αυτή την πολύκροτη υπόθεση.
“Το συγκεκριμένο κομποσκοίνι το οποίο είναι κομποσκοίνι χειρός δεν είναι της Ειρήνης Λαγούδη. Εκείνο που έφερε η Ειρήνη Λαγούδη, εν ζωή και βρέθηκε και κατά την αυτοψία της αστυνομίας στο αριστερό της χέρι το φορούσε. Συνεπώς είναι πολύ λογικό να υπάρχει dna», λέει ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Ανδριανός Γκουρμπάτσης.
Ο αδερφός της άτυχης Ειρήνης ζητά να βρεθούν οι ένοχοι: «Ευελπιστούμε ότι θα λάμψει η αλήθεια το συντομότερο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να ξέρουμε ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι τιμώρησαν , δεν ξέρω για ποιό λόγο αυτό το κορίτσι και το έκαναν να υποφέρει».