«Δεν σημαίνει συνεργασία ο διάλογος με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα. Δεν είμαστε οι ανυποψίαστες και μωρές παρθένες που κινδυνεύουμε να μας αποπλανήσει ο κ. Τσίπρας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104.6, ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος στις διαφωνίες που εκφράστηκαν, επισήμανε ότι «σε ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα, οι άνθρωποι δικαιούνται και ευκταίο είναι να έχουν τις απόψεις τους, αλλιώς θα ήμασταν νεκροταφείο και όχι ένας ζωντανός οργανισμός».

«Εχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας»

Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε πως «το να κάνουμε διάλογο με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα, ούτε σημαίνει ότι εξωραΐζουμε την κυβερνητική πολιτική, ούτε είμαστε οι ανυποψίαστες μωρές παρθένες που κινδυνεύουμε να μας αποπλανήσει ο κύριος Τσίπρας. Εχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι θέλουμε, τι χρειάζεται η χώρα σε συνταγματικό επίπεδο».

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν διατάξεις στο Σύνταγμα που πρέπει ν’ αλλάξουν άμεσα προκειμένου ν’ αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και γι’ αυτό θα πρέπει να διαμορφωθούν ευρύτερες συναινέσεις με τις πολιτικές δυνάμεις.

Και υπογράμμισε: «Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής, να καταθέσει συγκεκριμένες και ευρείας αποδοχής προτάσεις, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος».