Κορυφώνεται τη Μ. Παρασκευή η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, αλλά και στις εθνικές οδούς, λόγω της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα προς τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.

Η κίνηση για τις Κυκλάδες σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ακτοπλόων αναμένεται φέτος να παρουσιάσει αύξηση κατά 4% σε σχέση με πέρυσι.

Το λιμενικό σώμα έχει λάβει και σήμερα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών των πλοίων, ενώ συστήνεται σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης μία ώρα νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμων των λιμανιών.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν και φέτος, λόγω του Πάσχα, εκπτώσεις και προσφορές ενώ από την Παρασκευή 30/3/2018 μέχρι και την Κυριακή 15/4/2018, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν σε νησιά της χώρας, θα μπορούν να λάβουν έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ιδίων, καθώς και στα ναύλα των ΙΧ και δικύκλων τους, για μετακινήσεις από και προς τα νησιά που υπηρετούν με την προσκόμιση βεβαίωσης.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONISSOS FERRIES, KEFALONIAN LINES, LEVANTE FERRIES, MINOAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ZANTE FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.

Στις εθνικές οδούς

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι η κίνηση στις εξόδους της Αθήνας τη Μεγάλη Πέμπτη, οπότε αρχίζει ουσιαστικά η αναχώρηση προς την επαρχία, κυμάνθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μέχρι τις 20.00 το βράδυ είχαν περάσει από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, 55.000 αυτοκίνητα και από την εθνική Αθηνών- Λαμίας, μέχρι τις 21.00, περίπου 43.000 αυτοκίνητα.

Επί ποδός θα βρίσκεται η Τροχαία και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, οπότε αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος.

Απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα.