Θερμές ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απευθύνει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς για την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης του, αναφορικά με την παραχώρηση στο Δήμο των παραλιών της Λαυρεωτικής που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες.

«Ετοιμάζουμε ήδη πρόταση για αξιοποίηση και ανάδειξη των παραλιών που μας παραχωρήθηκαν», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος, «για να τις αποδώσουμε στους πολίτες και τους χιλιάδες επισκέπτες της Λαυρεωτικής με τις πιο σύγχρονες υποδομές, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο».

Πρόκειται για 7 παραλίες: Βρωμοπούσι , Αγ. Νικολάου, Θορικού, Βόλτα, Κομομπύλι, Οξυγόνο, Νησάκι και Λεγρενών, η παραχώρηση των οποίων συμφωνήθηκε σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την πρωθυπουργική εξαγγελία.

Παρόντες στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Δημήτρης Νικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Μανώλης Μαραγκουδάκης, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίκλος, ο γ.γ Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας.