Μοιάζουν πολύ, έχουν το ίδιο γέλιο, οι εκφράσεις του προσώπου και οι χειρονομίες είναι παρόμοιες με έναν εκπληκτικό τρόπο. Ο λόγος για τους Πάτρικ και Τζάστιν Κλάιφερτ, πατέρα και υιό, που έχει αρχίσει να απολαμβάνει δημοσιότητα αλλά κυρίως το ενδιαφέρον κορυφαίων συλλόγων. Όπως ο διάσημος πατέρας του στα χρόνια της δική του μεγάλης καριέρας.

Η ιστοσελίδα «Goal.com» τον επέλεξε πρόσφατα στην κορυφή της λίστας με τους 50 καλύτερους νέους παίκτες στον κόσμο. Ο 18χρονος επιθετικός, παίζει στον Αγιαξ, όπως έκανε και ο πατέρας του, ενώ την Δευτέρα 26 Μαρτίου έκανε το ντεμπούτο του στη Γενεύη στη φιλική νίκη (3-0) της εθνικής Ολλανδίας με την Πορτογαλία. Η άνοδος του Τζάστιν Κλάιφερτ είναι ταχύτατη και αρχίζουν να γίνονται συγκρίσεις με την παγκοσμίου φήμης διαδρομή του πατέρα του. Κάτι που πάντως φαίνεται να το βλέπει ως ευκαιρία και όχι ως βάρος.

«Ο σύλλογος των ονείρων μου είναι η Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο Κλάιφερτ στην παραλαβή του βραβείου «NxGn 2018». Η ομάδα όπου ο Πάτρικ Κλάιφερτ έγινε θρύλος. «Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα μου είναι το απόλυτο όνειρό μου, θα μπορούσα να πάω κάπου αλλού, αλλά η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο όνειρο».

Ο Τζάστιν Κλάιφερτ δεν είναι ο πρώτος που… μιμείται τον διάσημο πατέρα του. Ο κατάλογος είναι μακρύς: Λούκα Σολ και Ριβαλντίνιο, οι γιοι των Μεχμέτ Σολ και Ριβάλντο, είναι δύο μόνο από τους πολλούς ποδοσφαιριστές, όπου οι συγκρίσεις λειτούργησαν ως βάρος και όχι ως κίνητρο, αφού δεν κατάφεραν να φτάσουν στο επίπεδο των διάσημων γονιών τους.

Ωστόσο, ο Κλάιφερτ δεν δείχνει κανένα φόβο από παρόμοια σύγκριση με τον πατέρα του: «Έχω μάθει από τα λάθη του,» είχε πει χαρακτηριστικά κάποτε.