Αμφίβολη είναι η επιστροφή, μετά από σχεδόν τρεις μήνες, του Ράφαελ Ναδάλ στην αγωνιστική δράση. Ο Ισπανός πρωταθλητής, ο οποίος από προχθές επέστρεψε στο νο 1 του κόσμου, είχε τραυματιστεί και είχε αποχωρήσει κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού όπεν και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι.

Ο Ναδάλ είναι στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας για το Davis Cup, αλλά δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του. Η ισπανική ομάδα θ’ αντιμετωπίσει την Γερμανία για τα προημιτελικά της διοργάνωσης το τριήμερο 6-8 Απριλίου κι ο 31χρονος Ισπανός κάτοχος 16 τίτλων Grand Slam, επρόκειτο να κάνει την επανεμφάνισή του, αλλά ο προπονητής του, Κάρλος Μόγια, είναι επιφυλακτικός:

«Ο Ράφα δεν έχει επανέλθει στο 100%. Σίγουρα μία-δύο νίκες θα κάνουν καλό στην αυτοπεποίθηση του, αλλά έχω ακόμα κάποιους ενδοιασμούς αν θα πρέπει ν’ αγωνιστεί κόντρα στη Γερμανία», τόνισε σχετικά ο Μόγια. Ο Ισπανός σούπερ σταρ έχει επιστρέψει στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες και ο προπονητής του φοβάται μήπως υπάρξει πάλι καμιά υποτροπή στον τραυματισμό του και τον κρατήσει ακόμα περισσότερο εκτός αγώνων.