Η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σκλητροτράχηλο μοντέλο, τη νέα G-Class ( το απόλυτο τετρακίνητο όχημα της γερμανικής φίρμας που κυκλοφορεί στην αγορά σχεδόν τέσσερις δεκαετίες!).

Η νέα G-Class δείχνει να παντρεύει με επιτυχία το σύγχρονο πρόσωπο με την γνώριμη ρετρό, κλασική σχεδίαση που έχει καθιερώσει και τους προγόνους της.

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο που διακρίνεται για τις απεριόριστες επιδόσεις του στις εκτός δρόμου διαδρομές, ενισχύεται στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης, στοιχεία που θα ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη των τετρακίνητων ικανοτήτων του. Για παράδειγμα , ένα νέο στοιχείο στην τετρακίνηση είναι η δυνατότητα κλειδώματος της ροπής 40% στον εμπρόσθιο άξονα και 60% στο οπίσθιο άξονα σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα.

Επίσης, θα φέρει τρία διαφορικά, ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση καθώς και καινούργιους άξονες. Το αυτόματο κιβώτιο θα είναι 9G-TRONIC (εννέα σχέσεων) με μετατροπέα ροπής. Η μέγιστη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος ανέρχεται πλέον στα 24,1 εκατοστά, στοιχείο που δίνει ένα ισχυρό αβαντάζ στην προσπέλαση δύσβατων σημείων.

Για τους πιο μυημένους της τετρακίνησης, να σημειωθεί ότι οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής αντίστοιχα είναι 31 και 30 μοίρες. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα μοτέρ με τα οποία θα εξοπλίζεται το νέο μοντέλο. Για την ιστορία, η G-Class είναι από τα …αρχαιότερα τετρακίνητα μοντέλα, με την πρώτη γενιά να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της το 1979.