Ο Λευκός Οίκος διοργανώνει το 140ό Κυνήγι των Αβγών του Πάσχα, την ετήσια γιορτή που πραγματοποιείται στους κήπους της Νότιας Πτέρυγάς του, όπου το προεδρικό ζεύγος υποδέχεται χιλιάδες πολίτες, μια παράδοση που άρχισε το 1878 επί προεδρίας Ράδερφορντ Χέιζ και προσελκύει οικογένειες από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και την Κολούμπια.

Είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση που διεξάγεται στον Λευκό Οίκο και οι συμμετέχοντες επιλέγονται με κλήρωση. Για τους επισκέπτες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, υπάρχει ένας χώρος ανάγνωσης, χώροι διακοσμημένοι με πασχαλινά αβγά, λαγουδάκια και βέβαια το παραδοσιακό κυνήγι των αβγών.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια υποδέχονται χιλιάδες πολίτες στον Λευκό Οίκο για το 140ο Κυνήγι των Πασχαλινών Αβγών.

Πάντως, η οικογένεια Τραμπ αναχώρησε χθες βράδυ για την Ουάσινγκτον, αφού πέρασε το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, με την ευκαιρία του Πάσχα.

Η Μελάνια Τραμπ, για την οποία ο αμερικανικός σκανδαλοθηρικός Τύπος γράφει ότι είναι «πολύ στεναχωρημένη» κυρίως μετά το σκάνδαλο Στόρμι Ντάνιελς, είχε πάει στη Φλόριντα μερικές ημέρες νωρίτερα. Ο σύζυγός της πήγε στο Μαρ-α-Λάγκο έπειτα από ένα ταξίδι του στο Οχάιο και επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να περάσει αρκετό χρόνο παίζοντας γκολφ.

Πριν ανεβούν στο προεδρικό αεροσκάφος, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ και η Μελάνια Τραμπ παρακολούθησαν λειτουργία στην εκκλησία Bethesda-by-the-Sea στο Παλμ Μπιτς, μαζί με την Τίφανι Τραμπ, την κόρη του προέδρου από τον δεύτερο γάμο του με την Μάρλα Μαπλς. Εκεί, μπροστά στους φωτογράφους, ο πρόεδρος και η σύζυγος του κρατιούνταν χέρι-χέρι και ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε δηλώσεις για το Μεξικό και την κατασκευή του τείχους μεταξύ των δυο χωρών.

Κατεβαίνοντας από το Air Force One, οι φωτογράφοι στην αμερικανική πρωτεύουσα είδαν εκτός από τον 12χρονο Μπάρον, τον γιο του προεδρικού ζεύγους, τη γιαγιά του Αμάλια Κναβς και μητέρα της Μελάνια, τον Ντόναλντ Τραμπ τον νεότερο και τη σύζυγό του Βανέσα, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν πριν από δύο εβδομάδες. Το ζευγάρι πέρασε μαζί το Πάσχα έχοντας μαζί τα πέντε παιδιά του. Ο 40χρονος γιος του προέδρου ανάρτησε εξάλλου στο Instagram φωτογραφίες από το κυνήγι των πασχαλινών αβγών στο Μαρ-α-Λάγκο.