Η νίκη επί του Παναθηναϊκού φέρνει τον τίτλο του πρωταθλητή για τα καλά προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να ετοιμάζεται για τη στιγμή που περίμενε καρτερικά 24 χρόνια. Ωστόσο, μέχρι τα παραπάνω να εξασφαλιστούν μαθηματικά, ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει σοβαρότητα και συγκέντρωση από τους ποδοσφαιριστές του.

Οπως είπε χθες στους Κιτρινόμαυρους ο ισπανός τεχνικός, τους αξίζουν πολλά μπράβο για την εικόνα που είχαν στο ντέρμπι και τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στη νίκη, όμως δεν είναι ακόμα η ώρα να αρχίσουν τους πανηγυρισμούς. Καθώς οφείλουν να παρουσιάσουν το ίδιο πρόσωπο και στη συνέχεια, κλείνοντας τη σεζόν μόνο με νίκες, για να φτάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον στόχο τους.

«Μπράβο για το πάθος και την αποφασιστικότητα που δείξατε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ηταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε και το κερδίσαμε. Σας αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί πλέον είμαστε πολύ κοντά στον στόχο που έχουμε θέσει. Ομως δεν τον έχουμε πετύχει ακόμα. Εχουμε ακόμα παιχνίδια μπροστά μας για να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα και πρέπει να τα κερδίσουμε. Δείχνοντας την ίδια εικόνα μέχρι τέλους. Να θυμάστε πως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αυτή θα πρέπει να είναι η νοοτροπία που θα έχουμε στους αγώνες που μας περιμένουν. Τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το κύπελλο» είπε στους παίκτες του ο Χιμένεθ.

Πάσχα στην Κέρκυρα

Ο ανδαλουσιανός τεχνικός ανακοίνωσε χθες στους ποδοσφαιριστές του πως θα έχουν τριήμερο ρεπό εν όψει των εορτών του Πάσχα, προκειμένου να ξεκουραστούν και να περάσουν χρόνο με τους δικούς τους. Συγκεκριμένα, οι Κιτρινόμαυροι θα προπονηθούν την Πέμπτη και θα επιστρέψουν στα Σπάτα τη Δευτέρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Χιμένεθ τώρα, οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό ο τεχνικός της ΑΕΚ να παραμείνει στη χώρα μας για τις ημέρες του Πάσχα. Κάνοντας μάλιστα μια επίσκεψη στην Κέρκυρα, που φημίζεται για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί τις συγκεκριμένες μέρες. Κάτι που προς το παρόν δεν θεωρείται σίγουρο, όμως μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό.

Δύο προβλήματα

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπορεί να έληξε νικηφόρα, όμως άφησε στην ΑΕΚ δύο προβλήματα. Καθώς οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Νίκλας Χουλτ έμειναν εκτός της χθεσινής προπόνησης. Ο πρώτος λόγω μιας κάκωσης στο δεξί πόδι και ο δεύτερος λόγω μιας ελαφράς διάσεισης, έπειτα από το χτύπημα που δέχθηκε την ώρα του ματς. Αμφότεροι αναμένεται να ακολουθήσουν ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα στις επόμενες προπονήσεις και θα ανεβάσουν στροφές συντηρητικά.