Οι ελληνικές αρχές «ρίχνουν το επίπεδο» επικαλούμενες το Κράτος Δικαίου όποτε τις συμφέρει, αναφέρει σε οργισμένη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση Μαξίμου περί Σουλτάνου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε το βράδυ της της Δευτέρας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου χθες Κυριακή για τους κρατούμενους έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η ρητορική που χρησιμοποιείται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του έλληνα πρωθυπουργού, η οποία εκδόθηκε χθες 1η Απριλίου, και αφορά τους δύο έλληνες στρατιώτες που κρατούνται επί του παρόντος για παράνομη διέλευση των συνόρων μας, καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ρίχνουν όλο και περισσότερο το επίπεδο του λόγου εναντίον της Τουρκίας.

»Αυτές οι επισημάνσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα που οφείλει να δείχνει μια κυβέρνηση, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

»Οταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, η Ελλάδα επικαλείται το Κράτος Δικαίου. Αντιθέτως, όταν δεν τη συμφέρει, η Ελλάδα δεν έχει ενδοιασμούς να το αγνοήσει εντελώς, ακόμη και μη εφαρμόζοντας αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το αποδεικνύει».