Για μια ορισμένη φυλή βιβλιόφιλων αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε έναν και μόνο τίτλο: «Xerxes: the fall of the house of Darius and the rise of Alexander» («Ξέρξης: η πτώση του οίκου του Δαρείου και η άνοδος του Αλεξάνδρου»).

Ο λόγος για τους λάτρεις των graphic novels και την τελευταία δουλειά του κορυφαίου σχεδιαστή κόμικ Φρανκ Μίλερ, ο οποίος αναμένεται στο «The Comic Con 4» της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 4 ως τις 6 Μαΐου (Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης). Το να θυμίζεις σε όλους αυτούς ότι ο αμερικανός σχεδιαστής ξεκίνησε με κλασικούς χαρακτήρες της αμερικανικής εικονογραφίας, όπως ο Batman, ο Spiderman και ο Daredevil, για να περάσει αργότερα σε δικούς του χαρακτήρες με έμπνευση και από την ελληνική ιστορία, είναι σαν να κομίζεις… νυχτερίδες στον Μπάτμαν. Δεν μπορείς, όμως, να μην σταθείς στο κατά κοινή ομολογία κορυφαίο του κόμικ «300» που εξιστορεί τη θυσία στις Θερμοπύλες των τριακοσίων Σπαρτιατών, το οποίο τιμήθηκε με τρία Eisner, προκάλεσε συζητήσεις περί κρυφών ιμπεριαλιστικών μηνυμάτων ή περί της δυτικής ηγεμονίας στον πλανήτη.

Για άλλους, πάλι, σημαντικότερο είναι το περιεχόμενο του «Batman: the Dark Knight returns», που εξιστορεί την εναλλακτική ιστορία τού Μπρους Γουέιν, ο οποίος στα 55 του χρόνια αποφασίζει να επιστρέψει στην καταπολέμηση του εγκλήματος.