Μπορεί η βλάβη στον αγωγό υδροδότησης της Θεσσαλονίκης από την Αραβησσού να αποκαταστάθηκε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι επιλύθηκαν και όλα τα προβλήματα στην παροχή καθαρού νερού στην πόλη.

Όπως έγινε γνωστό στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πρωτοβουλία της διευθύντριας κ. Νοτοπούλου, τα προβλήματα θολότητας θα συνεχιστούν για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι διακοπές στην υδροδότηση κάποιων περιοχών «μέχρι να πέσει η θολότητα του νερού που έρχεται από την Αραβησσό».

Οι διακοπές θα γίνονται για 24 ώρες, ξεκινώντας από τις περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κατάσταση αυτή θα εξομαλυνθεί το επόμενο διάστημα, χωρίς να μπορούμε με ακρίβεια να προσδιορίσουμε πότε, δηλαδή, ότι θα πέσει η θολότητα του νερού που έρχεται από τη Αραβησσό, έτσι ώστε να μπορεί να δοθεί και αυτό στην πόλη» δήλωσε εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης.

Όπως σημειώθηκε στη σύσκεψη, το νερό που έρχεται από την Αραβησσό παροχετεύεται προς στιγμή στο χείμαρρο του Δενδροποτάμου, ενώ παρακολουθείται συνεχώς από το εργαστήριο του πόσιμου νερού της ΕΥΑΘ και μόλις αυτό καθαρίσει στο επίπεδο των ορίων ασφαλείας και ποιότητας, που προβλέπει η νομοθεσία, θα δοθεί στην πόλη.

«Εφόσον βέβαια αποκατασταθεί η παροχή από την Αραβησσό, αυτό το πρόγραμμα θα ανασταλεί στην εφαρμογή του» είπε ο κ. Κρεστενίτης.

«Η θολότητα συνεχώς μειώνεται, αλλά δεν έχει φτάσει στα επιτρεπόμενα όρια να χαρακτηριστεί πόσιμο νερό και να δοθεί στην πόλη» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ.

Ανακοίνωση της ΕΥΑΘ για την ανακούφιση περιοχών με μεγαλύτερο πρόβλημα υδροληψίας
Παράλληλα, η ΕΥΑΘ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη νεότερη διαχείριση στην παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα, η οποία θα ανακουφίσει περιοχές που εμφανίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα υδροληψίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

«Από τις 5 μ.μ. και για ένα 24ωρο θα διακοπεί η υδροδότηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο – Γαλήνη – Παλαιόκαστρο, στον Εύοσμο, στο Κορδελιό, την Ευκαρπία, τα Πεύκα και σε τμήμα της Πολίχνης και των Μετεώρων, όπως και στη Χαλάστρα και στο Ανατολικό.

Από αυτήν τη διαχείριση θα εξασφαλίσουν παροχή οι Συκιές, η Τούμπα, η Χαριλάου, οι υψηλές περιοχές του Άη Γιάννη, η Πυλαία, το Πανόραμα και η Καλαμαριά.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έκπλυση του αγωγού της Αραβησσού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, μεταξύ των οποίων και η παράμετρος της θολότητας, η οποία βαίνει συνεχώς μειούμενη».