Διπλή ελληνοϊσπανική κόντρα περιλαμβάνει το αποψινό μενού της προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό (19.00 – Novasports 2) να δοκιμάζεται στην έδρα της Μάλαγα και τον Παναθηναϊκό (21.15 – Novasports 1) να φιλοξενεί τη Βαλένθια. Και το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στο αν οι Πράσινοι θα προλάβουν να έχουν πλεονέκτημα έδρας, κάτι που μπορεί να το εξασφαλίσουν και μέσω Ολυμπιακού!

Μετά τη χθεσινή νίκη της Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα επί της Χίμκι, ουσιαστικά «κλείδωσε» η δεύτερη θέση και η πρωταθλήτρια Ευρώπης (φιλοξενεί τη Μάλαγα την τελευταία αγωνιστική) θα τερματίσει πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ίσως ξαναβρεί τη χθεσινή αντίπαλό της στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός –χωρίς Πρίντεζη και Παπανικολάου στην Ανδαλουσία –σε περίπτωση ήττας τόσο από τη Μάλαγα όσο και από τη Ζαλγκίρις παραμένει 3ος, αλλάζοντας όμως το ζευγάρι Ρεάλ – Παναθηναϊκού ως προς το πλεονέκτημα!

Η Ρεάλ (εκτός με Ερυθρό Αστέρα και μέσα με Μπάμπεργκ) και ο Παναθηναϊκός (μέσα με Βαλένθια και έξω με Αρμάνι Μιλάνο) αναμένεται να κάνουν δύο νίκες και οι Πράσινοι ελπίζουν σε δύο ήττες του Ολυμπιακού ώστε να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στην 3η θέση (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ) όπου οι Πειραιώτες έχουν το 2-0 επί της Ρεάλ, άρα αυτόματα είναι 3οι και οι Μαδριλένοι 5οι αντί για 4οι που είναι τώρα!