Με το ενδιαφέρον της κινεζικής Fosun για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής να παραμένει αμείωτο και έναν ακόμα παίκτη να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώσει την παρουσία του, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες το οριστικό τέλος στον αρραβώνα της Exin και Εθνικής Ασφαλιστικής και την πρόθεσή της να προχωρήσει στην εξέταση εναλλακτικών λύσεων.

Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν χθες ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με την κινεζική Fosun η οποία είχε ανακηρυχθεί σε δεύτερο προτιμητέο επενδυτή για την αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αλλωστε οι Κινέζοι δεν εγκατέλειψαν ποτέ τη διεκδίκηση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της χώρας καθώς ακόμα και πριν ανακοινωθεί τυπικά χθες το ναυάγιο με την Exin είχαν δηλώσει την παρουσία τους. Υψηλόβαθμο στέλεχος είχε κάνει σαφές ότι η εταιρεία συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής και πως η στρατηγική της και η ισχυρή πίστη της στην ελληνική εταιρεία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή, δηλαδή την Εθνική Τράπεζα.

Πλέον ο δρόμος είναι ανοικτός μετά την ανακοίνωση και επίσημα του τέλους της συμφωνίας, αφού η Εθνική δεν έδωσε όπως αναφέρουν πληροφορίες νέα δεκαπενθήμερη παράταση που ζητήθηκε ώστε οι αγοραστές να προσκομίσουν τα αποδεικτικά των αναγκαίων κεφαλαίων για την εξαγορά.

Χθες με μια λιτή ανακοίνωση η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επιβεβαίωσε το ναυάγιο της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί στον περασμένο Ιούνιο για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 28ης Μαρτίου έως την οποία η Εxin θα έπρεπε να εκπληρώσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις της συμφωνίας πέρασε άπρακτη.