Δύσκολοι καιροί για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εμπλοκή της κυβέρνησης, οι δικαστικές υποθέσεις, η μια ακόμη διακοπή έχουν μετατρέψει το περιβάλλον γύρω από τη Σούπερ Λίγκα σε κάτι που δεν το λες ακριβώς και φυσιολογικό. Τρομερό ανακάτεμα και αναπόφευκτα οι ομάδες σε μια παράξενη ισορροπία αξιολογώντας τις ανάγκες τους. Οι δύο εβδομάδες πέρασαν με χαλαρές προπονήσεις τουλάχιστον για να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές, με μπόλικες αναζητήσεις στα τυφλά (πότε ξαναπαίζουμε, με ποιον αντίπαλο κ.λπ.), με αρκετές απουσίες λόγω εθνικών ομάδων και φυσικά με… σκηνές από τα προσεχώς. Με κάποιες πρώτες σκέψεις ή και κάτι παραπάνω αναφορικά με τα ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ προφανώς δεν αποτελεί εξαίρεση σε όλο αυτό. Ο Δικέφαλος, που άλλωστε δεν σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν να κινείται στα μεταγραφικά του και ειδικά σε εκείνα που αφορούν τις… εγχώριες αναζητήσεις του. Κυκλοφόρησε λοιπόν προ ημερών μια απόπειρα να συζητήσει με τον Ατρόμητο (στον οποίο έχει φέτος τρεις δανεικούς) για έναν ποδοσφαιριστή που όπως φαίνεται το καλοκαίρι θα αλλάξει φανέλα. Ρώτησε για τον 26χρονο Κυριάκο Κιβρακίδη, τον δεξιό μπακ της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι. Εκ των αρχηγών της ομάδας του Περιστερίου, με γεμάτη σεζόν (29 συμμ., 2 γκολ). Η απάντηση που έλαβε από τον Ατρόμητο; Μάθαμε πως ήταν αρνητική, αλλά αυτές οι ιστορίες πάντα με ένα «όχι» ξεκινούν. Θα φανεί στη διαδρομή αν ο ΠΑΟΚ θα επανέλθει. Για την ιστορία, ο Δικέφαλος απέκτησε και πέρσι ποδοσφαιριστή από τον Ατρόμητο, τον Δημήτρη Λημνιό που αποδείχθηκε και καλή επιλογή. Συμπτωματικά μάλιστα το deal είχε προκύψει τέτοια εποχή. Λίγες ημέρες πριν από το Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2 (5/4/2018).

ΜΑΡΤΙΝΣ ΓΙΑ ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Από τα καλά ονόματα προπονητών που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά εν όψει καλοκαιριού. Ο Πέδρο Μάρτινς (φωτογραφία) που έχει ακουστεί κατ’ επανάληψη από το περασμένο καλοκαίρι και για τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος στα 48 του χρόνια είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δουλέψει για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Βρίσκεται στην ατζέντα αρκετών τεχνικών διευθυντών και όπως μάθαμε προ ημερών μια από τις ομάδες που θέλει σίγουρα ένα ραντεβού μαζί του είναι η Σεντ Ετιέν.

ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ… ΔΩΝΗ

Νέα πάγκο αναζητά και ο Γιώργος Δώνης (φωτογραφία) καθώς έκλεισε ο κύκλος του στην Κύπρο, με τον ΑΠΟΕΛ. Εχει καλούς ατζέντηδες και καλό όνομα ο έλληνας προπονητής, σε σημείο που να ποντάρει βάσιμα στο ότι θα μπορούσε να βρει μια θέση σε κάποια καλή λίγκα στο εξωτερικό. Ελα όμως που κάποιοι που τον γνωρίζουν καλά είναι βέβαιοι ότι, εάν και εφόσον, ήρθε η ώρα του επαναπατρισμού. Επιμένουν ότι αν ο Παναθηναϊκός αλλάξει χέρια, τότε θα αλλάξει και αφεντικό στον πάγκο. Επιμένουν και ότι ο Γιώργος Δώνης θα είναι ο αντικαταστάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ

Στο «Delete» διαβάσατε εδώ και μήνες την απόφαση του Κώστα Γαλανόπουλου (φωτογραφία) να αλλάξει μάνατζερ. Ο νεαρός μέσος είναι πλέον στο πελατολόγιο του Πολ Κουτσολιάκου, και η κίνησή έχει τη σημασία της, καθώς ο συγκεκριμένος ατζέντης είναι από εκείνους που συνηθίζουν τις μεταγραφές… εξωτερικού. Για παράδειγμα ο Κουτσολιάκος ήταν εκείνος που είχε φιξάρει τη μετακίνηση του (νυν τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ) Νίκου Λυμπερόπουλου στην Αϊντραχτ πριν από μια δεκαετία ακριβώς. Φυσικά και η ΑΕΚ είναι έτοιμη να ακούσει καλές προσφορές, όπως βέβαια και για τον Βράνιες.

SUPER DEAL

Πολύ καλή σεζόν για τον Σάββα Παντελίδη (φωτογραφία) στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης και αυτό επιβεβαιώθηκε με τη νέα συμφωνία που υπέγραψε προ ημερών με τους Αρκάδες. Συμβόλαιο για δύο χρόνια, που ανέβασε τις αποδοχές του σχεδόν 70% σε σχέση με το προηγούμενο, αλλά και απόλυτη εναρμόνιση στις μεταγραφικές αναζητήσεις που έρχονται. Και οι δυο πλευρές θέλουν να διατηρήσουν το φετινό μοντέλο.

ΤΣΕΚ ΑΠΟ ΜΟΝΑΚΟ

Λέγεται Αντώνης Αϊδώνης (φωτογραφία). Γεννημένος τον Μάιο του 2001, ανήκει στην Χόφενχαϊμ. Αγωνίστηκε με την Εθνική Παίδων στα προκριματικά του Elite Round της Πάτρας και προκάλεσε συζήτηση σε μπόλικους σκάουτερ ξένων ομάδων, καθώς πέραν της Ελλάδας, στον ίδιο όμιλο ήταν Σκωτία, Νορβηγία και Γερμανία. Για τον νεαρό στόπερ κράτησε μπόλικες σημειώσεις (για παράδειγμα) ο εκπρόσωπος της Μονακό. Λεπτομέρεια: ο Αϊδώνης με το εθνόσημο της Γερμανίας! Εβαλε και γκολ μάλιστα κόντρα στη Νορβηγία!