Σαφές μήνυμα σεβασμού της νομιμότητας από όλους ανεξαιρέτως απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας. Σε σύσκεψη που είχε χθες το μεσημέρι με βορειοελλαδίτες βουλευτές του κόμματός του και με τη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της ΝΔ «φωτογράφισε» τον Ιβάν Σαββίδη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ζητώ νομιμότητα από όλους. Θα επιβάλουμε τη νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο».

«Οποιος θέλει να επιχειρεί στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενος, με κανόνες που διέπουν μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό αφορά όλους, δεν κάνουμε καμία διάκριση». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην ίδια σύσκεψη, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία «υπόνοια γεωγραφικού διαχωρισμού της χώρας». «Ανάπτυξη και ευημερία για όλους», πρόσθεσε, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε αιτιάσεις διαφόρων ότι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, αντιμετωπίζονται δήθεν διαφορετικά από την Αθήνα. Με αυτή την τοποθέτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε κάθε συζήτηση περί υποκειμενικής κρίσης πράξεων ή παραλείψεων επιχειρηματιών ή γενικότερα παραγόντων του ποδοσφαίρου και έθεσε ως απόλυτη προϋπόθεση για την πρόοδο των επενδύσεων στη χώρα, τον σεβασμό των κανόνων και του θεσμικού πλαισίου που ισχύει.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε την εξειδίκευση των αναπτυξιακών στόχων που θα τεθούν και θύμισε ότι η Εγνατία Οδός ήταν έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και οι πρώτες προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ έγιναν επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ επί των ημερών του Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του αεροδρομίου. Τέλος, αφού προέβλεψε ότι στην πορεία προς τις κάλπες θα επικρατήσει κλίμα πόλωσης και έντασης, ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να κάνουν άνοιγμα στους πολίτες «χωρίς αποκλεισμούς και διχασμούς».

Συνάντηση με φοιτητές. Νωρίτερα χθες ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με φοιτητές του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ. Στη σύντομη τοποθέτησή του επεσήμανε ότι «η χώρα περνά μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση» και σημείωσε ότι «στην Ελλάδα οι λαϊκιστές κέρδισαν δύο εκλογές και βρίσκονται στην εξουσία τρία χρόνια». «Το θετικό αυτού του πειράματος», πρόσθεσε, «είναι ότι οι πολιτικές τους απαξιώθηκαν και είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να τρέξει μια πολιτική καμπάνια βασισμένη σε υποσχέσεις. Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από ό,τι υποσχέθηκε».