Την ώρα που τα χρέη αυξάνονται και πληθύνονται, ο ιστορικός Παναθηναϊκός ψάχνει τρόπο να αποφύγει το Super League Exit!

Απομένουν λίγα 24ώρα μέχρι το τέλος του μήνα, όπου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων αδειοδότησης, και αυτή τη στιγμή το Τριφύλλι έχει ένα σωρό εκρεμμότητες.

Με τελευταία τη χθεσινή αποφαση για την υπόθεση Μλάντεν Πέτριτς από την πρωτοβάθμια επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταβάλει στον κροάτη επιθετικό το συνολικό ποσό των 169.048,46 ευρώ που αφορά οφειλές για τα φορολογικά έτη 2015 και 2016 και έχει να κάνει με ποσά για την Εφορία του παίκτη.

Σήμερα ενεργοποιείται η αφαίρεση των τριών βαθμών για την υπόθεση του Γενς Βέμερ, που επίσης θέλει ακατέβατα να εξοφληθεί το ποσό της οφειλής του που αγγίζει τα 600.000 ευρώ μαζί με την Εφορία!

Ο πρόεδρος του Τριφυλλιού Βασίλης Κωνσταντίνου είχε συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος επιμένει ότι ναι μεν θα βάλει κάποια χρήματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές.

Το άσχημο όμως εδώ για τον Παναθηναϊκό είναι ότι χρειάζεται ρευστό (3-4 εκατ. ευρώ) άμεσα και δεν έχει πλέον στο διοικητικό δυναμικό του τον Αγησίλαο Τουμαζάτο και τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, ανθρώπους που έδιωξε ή άφησε να φύγουν και οι οποίοι ώς τώρα είχαν καταφέρει με τα… ψέματα (δηλαδή ελάχιστα χρήματα) να κρατούν σε ήρεμο τόνο τους πιστωτές χωρίς οι τελευταίοι να οδηγούνται στα άκρα.

Ομως αυτό πλεον δεν υπάρχει, οι περισσότεροι πιστωτές το βλέπουν και γι’ αυτό και έχουν αλλάξει στάση, όπως για παράδειγμα ο Βέμερ. Διότι ακόμα και στη δύσκολη φάση που βρίσκεται ο σύλλογος, παίζει ρόλο και ο τρόπος.

Ολα αυτά διότι στον Παναθηναϊκό ήταν σίγουροι (και είχαν πείσει και τον Γιάννη Αλαφούζο) ότι «για πλάκα» θα βρεθούν 12 ψήφοι από τις 16 συνολικά στη Σούπερ Λίγκα για αλλαγή του κανονισμού. Μετα βίας ήταν 7 μαζί με του Τριφυλλιού μέσα σε αυτές!

Η ΕΠΟ και η Θ13

Πλέον το στήριγμα είναι η ΕΠΟ (εκεί ποντάρουν για αλλαγή του κανονισμού), ενώ τα πράγματα είναι απλά εάν θελήσει να τα δει έτσι και να τελειώσει το θέμα ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Εξαρτάται πώς επιθυμεί να περάσει στο βιβλίο της ιστορίας του Παναθηναϊκού και αν θέλει το όνομά του να δεσπόζει στην πιο μαύρη σελίδα, αυτή του (εξωαγωνιστικού) υποβιβασμού στη Β’ Εθνική.

Οι παίκτες έχουν ζητήσει εκ νέου ενημέρωση καθώς –δικαίως –αγωνιούν, ενώ απόψε το βράδυ συγκεντρώνονται στον «Τάφο του Ινδού» και τα μέλη της Θύρας 13 σε έκτακτη συνέλευση για να πάρουν όπως λένε «γενναίες αποφάσεις».