H AEK διοργάνωσε χθες στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ την 1η επιστημονική ημερίδα με θέμα τους μυϊκούς τραυματισμούς στον χώρο του αθλητισμού. Το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και έδωσαν το «παρών» επιστήμονες και φυσικοθεραπευτές από μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού, όπως η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη.

Από πλευράς ΑΕΚ, που είχε και υπό την αιγίδα της την όλη εκδήλωση, παρόντες ήταν οι Ευάγγελος Ασλανίδης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Αγγελική Αρκάδη, Ανδρέας Δημάτος, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, όπως φυσικά και οι Λάκης Νικολάου, Αλκης Καλλιακμάνης, που ήταν και οι βασικοί ομιλητές.

Στην ημερίδα αναλύθηκαν από τους επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Ενωσης μια σειρά από λεπτομέρειες σχετικά με τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών, την αντιμετώπισή τους και την πρόληψη.

Ξεχωριστή στιγμή στο συνέδριο ήταν σίγουρα η ομιλία του ουκρανού στόπερ της ΑΕΚ, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι από μυϊκούς τραυματισμούς στην καριέρα του. Ο Τσιγκρίνσκι εξιστόρησε το πώς βρέθηκε το 2011 από μια θλάση να μείνει εκτός δράσης για μια ολόκληρη σεζόν, αλλά και το πώς κατάφερε στην πορεία να αφήσει πίσω αυτό το πρόβλημα και να επιστρέψει στο επίπεδο που είναι σήμερα.

Η ημερίδα είχε διάρκεια έξι ωρών και προσείλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων και αθλητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να τονίζουν πως ο στόχος τους είναι να υπάρξει συνέχεια σε πρωτοβουλίες όπως και αυτή στο μέλλον προκειμένου ο κόσμος αλλά και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα για τόσο σημαντικά ζητήματα.

Με γεμάτο οπλοστάσιο

Χωρίς να προκύψει κάποιο απρόοπτο, συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε όλους τους παίκτες που υπολογίζει ενόψει Κυριακής να γυμνάζονται κανονικά και έτσι καταστρώνει τα πλάνα του για το πολύ σημαντικό παιχνίδι με γεμάτο οπλοστάσιο. Πάντως, όπως φάνηκε από τις ασκήσεις τακτικής που έγιναν στα Σπάτα, ακόμα δεν έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει. Με τα σημαντικότερα ερωτηματικά να αφορούν στον άξονα και στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Εκεί όπου η απουσία του τιμωρημένου Λιβάγια ανοίγει τον δρόμο προς το βασικό σχήμα σε έναν εκ των Μασούντ, Χουλτ. Αφού οι Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας και Αραούχο δείχνουν δεδομένοι.