Την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την καθυστέρηση στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης και την αμηχανία με την οποία η ΕΠΟ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα εξέφρασε στον Βαγγέλη Γραμμένο ο εκπρόσωπος της FIFA Χέρμπερτ Χούμπελ, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η FIFA ζητεί πλέον να δει πράξεις και όχι θεωρίες, θέλει σκληρές ποινές και παραδειγματικές τιμωρίες εδώ και τώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος συναντήθηκε χθες και πιθανόν να το επαναλάβει και σήμερα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ο κ. Γραμμένος είχε πολύωρη συνομιλία με τον Αυστριακό δικηγόρο, ο οποίος εντός των προσεχών ημερών θα αποστείλει στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία την έκθεση και τις παρατηρήσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τις επαφές που είχε με την ΕΠΟ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο κ. Χούμπελ φέρεται να εξέφρασε δυσαρέσκεια για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την καθυστέρηση στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης και την αμηχανία με την οποία η ΕΠΟ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα.

Ο συγκερασμός δημιουργεί ανησυχία για το πόρισμα Χούμπελ, καθώς η FIFA ζητεί πλέον να δει πράξεις και όχι θεωρίες, θέλει σκληρές ποινές και παραδειγματικές τιμωρίες εδώ και τώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γραμμένος ενημέρωσε τον αξιωματούχο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για κάποιες δράσεις που προτίθεται να αναλάβει η ΕΠΟ.

Μία από αυτές θα είναι η συγκρότηση Επιτροπής που θα αξιολογεί φαινόμενα βίας και «εμπρηστικών» δηλώσεων και θα τα παραπέμπει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Επίσης, θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για τη βία, κατάργηση της δικαιοδοσίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου να απονέμει πειθαρχική δικαιοσύνη σε τρίτο βαθμό, αυστηροποίηση ποινών, δραστική μείωση των αναβολών στην εκδίκαση υποθέσεων και μεταφορά της διερεύνησης δυσμενών κρίσεων στις Πειθαρχικές Επιτροπές.

Ακόμη, ως εποπτεύουσα αρχή η ΕΠΟ θα έχει τον έλεγχο και την αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας όλων των βαθμίδων και των οργάνων του ποδοσφαίρου.