Η αξία ενός γεγονότος αποκαλύπτεται από τη διάρκεια της δύναμης που εκπέμπει. Η ιταλική «Γκατζέτα ντέλο Σπορτ», ένα από τα ευαγγέλια του ποδοσφαιρικού κόσμου και άλλοτε βασική πηγή ενημέρωσης για τα όσα συμβαίνουν στο βασίλειο της στρογγυλής θεάς, αφιέρωσε εννιά σελίδες στα άπλυτα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πρωτοσέλιδο του ενθέτου κοσμεί η φωτογραφία του κουμπουροφόρου Ιβάν Σαββίδη τη στιγμή που εφορμά στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Μια εικόνα που είναι πλέον ταυτισμένη με τον βόρβορο του αθλήματος και θα αναδημοσιεύεται κάθε φορά που θα ανοίγει μύτη στα ελληνικά γήπεδα ή κάποιος πρόεδρος σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου θα απειλεί.

Η εφημερίδα με τις διάσημες ροζ σελίδες λειτούργησε με δημοσιογραφικά αντανακλαστικά και φυσικά έπραξε άριστα.

Το αφιέρωμά της θα ήταν ωστόσο πληρέστερο αν ως ψήγμα χιούμορ έθετε σε σύγκριση τις δικές μας βρωμιές με τα άπλυτα του ιταλικού ποδοσφαίρου για να δει ποια είναι χειρότερα.

Να ανέφερε, για παράδειγμα, τις σχέσεις της Μαφίας με τους συλλόγους, τα επεισόδια και τον βίαιο θάνατο ταραξιών, το σκάνδαλο Καλτσιόπολι αλλά και την πρόσφατη πώληση της Μίλαν από τον Μπερλουσκόνι στον Κινέζο Λι Γιονγκχόνγκ. Μια συναλλαγή που εμφανίζει πολλά σκοτεινά σημεία.

Ας τη δικαιολογήσουμε όμως. Πολλές φορές και οι πιο γενναίοι διστάζουν να γίνουν κριτές του εαυτού τους.