Καθώς άρχισε το εγχώριο παραλήρημα της Εβδομάδας Μόδας και τα στίφη των «ειδικών» επίσης πεταλουδίζουν σε τόπους επίδειξης και ανάδειξης του στυλ από το City Link έως το Ζάππειο, κάνω δεύτερες σκέψεις για ζητήματα προστασίας περιοχών του σώματος και του πνεύματος. Καθώς αναρωτιέμαι αν το ντιζάιν μπορεί να διασώσει τα κομμάτια της ύπαρξής μας, εντόπισα μερικές παρήγορες περιπτώσεις. Στο showroom των Επίπλων Γραφείου Δελούδης η ανησυχία για τις συνέπειες του καθιστικού τρόπου ζωής μειώθηκε χάρη στις διαβεβαιώσεις της Μερβέ Ασλάν. Η εκπρόσωπος της εταιρείας Herman Miller εξηγούσε πρόσφατα στους καλεσμένους του οικοδεσπότη Γιάννη Δελούδη την εργονομία του επανασχεδιαζόμενου καθίσματος Aeron Remastered και του Μemo System. Το νέο μοντέλο του ονομαζόμενου και «θρόνου του Dot Com» συνεχίζει να υποστηρίζει την οσφυϊκή χώρα της γενιάς των σκληρά εργαζομένων μπροστά σε οθόνες υπολογιστών. Το κάθισμα Aeron σχεδιάστηκε το 1994 από τους Ντον Τσάτγουικ και Μπιλ Σταμπφ και αμέσως έγινε σημείο αναφοράς στους νέους επιχειρηματίες του ιντερνετικού περιβάλλοντος. Ο διάδοχός του εξακολουθεί να κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα υλικά και βελτίωσε τις αναλογίες ύψους του καθίσματος σε σχέση με τη βάση του γραφείου.

Προστασία μέρος Β΄:βλέμμα χωρίς θέμα

Οι απλανείς ματιές που συνήθως ρίχνουν οι καλεσμένοι σε κοινωνικές εκδηλώσεις άνευ περιεχομένου μαρτυρούν την αποτυχία του συμβάντος. Και όμως μπορείς να καλύψεις την ανία των περιστάσεων πίσω από γυαλιά ηλίου. Σαν εκείνα των καλοκαιρινών συλλογών που έδειξε η εταιρεία Βαϊράμογλου. Η παρουσία στην εκδήλωση ηθοποιών, τραγουδιστών και επαγγελματιών στους κοινωνικούς συσχετισμούς ενισχύει την άποψη ότι οι απορροφητικοί και διακριτικοί φακοί των γυαλιών ηλίου είναι το κατεξοχήν αξεσουάρ που εκείνοι έχουν ανάγκη όταν κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Προστασία μέρος Γ΄:κάτω από το δέρμα

Οι ιστιοπλόοι ολυμπιονίκες του Ρίο Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πρόσφατα κατέβηκαν στο Μικρολίμανο για να αρχίσουν τα αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με πλώρη πρώτα τη Βαρκελώνη και στη συνέχεια το Τόκιο. Σε αυτήν την επίπονη παθιασμένη τους συνάντηση με το σχήμα των κυμάτων, του αέρα και του ήλιου απέκτησαν σύμμαχο στην αντηλιακή προστασία τους τη La Roche-Posay. Στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς οι έλληνες πρωταθλητές παρουσίασαν το νεότευκτο αγωνιστικό τους σκάφος και προχώρησαν με το εθιμοτυπικό «βάπτισμά» του, τηρώντας τη ναυτική παράδοση. Η «Ανατολή», όπως ονομάστηκε το νέο σκάφος τύπου 470, θα συνοδεύσει το δίδυμο των επιτυχιών στη νέα του ολυμπιακή καμπάνια, βάζοντας πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.