Σταθερά πάνω από τα όρια συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου σε όλο το νομό, λόγω των επιβαρύνσεων που δέχεται από τους παραπόταμους, των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων και της υπερχείλισης των φραγμάτων της Βουλγαρίας.

Σκιαγραφώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την υφιστάμενη κατάσταση ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς αναφέρει: «Συνολικά, κυρίως από τοπικά νερά λόγω των έντονων και συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων αλλά και από τις τεχνητές κατακλύσεις που έχουν προηγηθεί, έχουν πλημμυρίσει περί τα 45.000 στρέμματα. Έχει σημειωθεί μία θραύση σε παλαιό τμήμα αναχώματος στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, ενώ καταγράφονται υψηλές παροχετεύσεις νερού μέσω των ποταμών Εργίνη και Τούντζα». Όσον αφορά το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ δηλώνει ότι «εξακολουθεί να υπερχειλίζει και αυτή τη στιγμή μας δίνει παροχετεύσεις νερού της τάξης των 450 κυβικών μέτρων/δευτερόλεπτο». Σημειώνεται πως η στάθμη των νερών του ποταμού Έβρου στο «Πέταλο» στην περιοχή των Φερών είναι σήμερα στα 6,25 μέτρα, με όριο συναγερμού τα 6 μέτρα, ενώ στο Πύθιο Διδυμοτείχου αγγίζει τα 6,5 με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα.

Στο μεταξύ το μεσημέρι συνεδριάζει το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση με προσανατολισμό την υποβολή αιτήματος στην Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Έβρου, για κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των δημοτικών ενοτήτων Τραϊανούπολης και Φερών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προς την ίδια κατεύθυνση ενδέχεται να κινηθούν και οι δήμοι Σουφλίου, Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.