Προβληματισμό προκαλούν οι αυξημένες προσφυγικές ροές των τελευταίων εικοσιτετραώρων. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, 325 πρόσφυγες και μεταναστών έφτασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Λέσβο.

Οπως επεσήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, αμέσως οι πρόσφυγες – μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Την Τρίτη, πάντως, άλλοι 80 έφτασαν σε Λέρο και Μυτιλήνη.

«Το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) συμβάν μάς δημιουργεί ερωτηματικά. Μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός, οπωσδήποτε όμως χρήζει παρακολούθησης», δήλωσε ο Βίτσας σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους.

Ο ίδιος, πάντως, τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε και τα πέντε κέντρα πρώτης υποδοχής, όπου διαπίστωσε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ Βίτσας, τα κέντρα σε Μυτιλήνη και Σάμο έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή στη Λέσβο υπάρχουν περισσότεροι από 7.800 πρόσφυγες και μετανάστες, με τον αριθμό εκείνων που βρίσκονται στη Μόρια να ξεπερνά τις 5.500.