Βέβαιοι ότι δεν θα υποβιβαστούν είναι στον Παναθηναϊκό και κόντρα σε όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, οι διοικούντες με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, θέλησαν να στείλουν αχτίδα φωτός.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος και ιστορικοτερος ποδοσφαιρικος σύλλογος της Αθήνας και της Ελλάδας. Δεν μπορεί, δεν νοείται και δεν πρόκειται να υποβιβαστεί. Η διοίκηση της ΠΑΕ κάνει προς τούτο όλες τις απαραίτητες ενέργειες», τονίζει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου κρέμεται πλέον ο Παναθηναϊκός μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, όπου καταψηφίστηκε η πρόταση για αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού κάθε ομάδας που δεν έχει εξασφαλίσει αδειοδότηση.

Πλέον ο μεγαλομέτοχος, που είχε βγει μπροστά για να στηρίξει το Τριφύλλι μετά το φιάσκο της πολυμετοχικότητας, κρατάει στα χέρια του το μέλλον του ιστορικού Παναθηναϊκού.

Το πάλαι ποτέ ΠΟΚ ψήφισε «μπετόν» υπέρ της πρότασης για αλλαγή του κανονισμού, όπως και ο Πανιώνιος, η Λαμία, η Λάρισα και ο Ατρόμητος. Κατά της πρότασης ψήφισαν ο Απόλλων, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς. Ενώ απείχε ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη ψήφισε απλά «παρών» και η Κέρκυρα λευκό.

Πέρυσι για τον ίδιο λόγο είχε υποβιβαστεί ο Ηρακλής, ενώ αγωνιστικά είχε εξασφαλίσει άνετα τη σωτηρία του. Εκεί στάθηκε ο ΠΑΟΚ λέγοντας ότι θα ήταν άδικο για τον Ηρακλή, που είναι επίσης ιστορικό σωματείο.

Ο Γηραιός παρεμπιπτόντως έχει υποβιβαστεί και για δωροδοκία και για οικονομικά θέματα, μια από τις πιο αδικημένες διαχρονικά ιστορικές ομάδες.

«Ο Παναθηναϊκός πήρε την πλειοψηφία των ομάδων με το μέρος του, αλλά δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό για να πάμε σε αλλαγή της απόφασης.

Πλέον θα προσφύγουμε στην ΕΠΟ. Θα ζητήσουμε την αλλαγή του κανονισμού και την τροποποίηση της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, αφού η ΕΠΟ αποφασίζει» τόνισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου.

Τελευταία ελπίδα

Αύριο, στο μεταξύ, γίνεται το δικαστήριο για την ενεργοποίηση της ποινής των -3 βαθμών για την υπόθεση Βέμερ.

Στο επενδυτικό κομμάτι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος περιμένει μέσα στην εβδομάδα αντιπροσωπεία των επενδυτών από το εξωτερικό προκειμένου να γίνουν επαφές με κυβερνητικά στελέχη, αλλά έτσι και αλλιώς αποκλείεται (ακόμα και συμφωνία να υπήρχε) να πέσουν υπογραφές μέχρι την Παρασκευή.

Η μόνη ελπίδα του Παναθηναϊκού είναι –εφόσον δεν βάλει τα λεφτά που απαιτούνται ο Γιάννης Αλαφούζος –να πάρει τα πρώτα λεφτά (προκαταβολή) από το νέο του τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ομως δεν έχει κλείσει το deal, παρότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Cosmote Sports.