Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ (φωτογραφία) συνεχίζει τις δοκιμές στη θέση του τερματοφύλακα. Στο αποψινό φιλικό της Αγγλίας με την Ιταλία στο Γουέμπλεϊ έχει σειρά ο Τζακ Μπούτλαντ της Στόουκ. «Ο Πίκφορντ δεν έκανε κανένα λάθος στο παιχνίδι με την Ολλανδία. Ομως είχαμε αποφασίσει να δώσουμε σε όλους μία ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα υπάρχουν πολλές καλές επιλογές. Και αυτό είναι σημαντικό όταν έχεις ανταγωνισμό σε όλες τις θέσεις» σχολίασε ο τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας.

Ο 25χρονος Μπούτλαντ φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής το 2012 σε αγώνα με την Ιταλία, αλλά στη συνέχεια είχε μόλις πέντε συμμετοχές. Ενας τραυματισμός τον άφησε εκτός ομάδας στο Euro της Γαλλίας. Ωστόσο ο πλέον έμπειρος τερματοφύλακας που έχει ο Σαουθγκέιτ παραμένει ο Τζο Χαρτ.

«Εξαιρετικός επαγγελματίας. Μπορεί να ήξερε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα φιλικά, ωστόσο παρέμεινε κοντά στην ομάδα» είπε ο Σαουθγκέιτ.

n Ο Εντινσον Καβάνι συνδύασε την 100ή συμμετοχή του στην Εθνική Ουρουγουάης με γκολ. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ο σκόρερ της Ουρουγουάης στο 1-0 με την Ουαλία στην Κίνα. Αυτό ήταν το 42ο γκολ του Καβάνι με την εθνική ομάδα.