Καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η Εθνική ομάδα νίκησε 1-0 την Αίγυπτο στο «Letzigrund Stadion» της Ζυρίχης, στη φιλική αναμέτρηση που κρίθηκε από το γκολ του Νίκου Καρέλη στο 30ό λεπτό.

Ο Μίχαελ Σκίμπε είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλούς νέους παίκτες και σχήματα, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ξεκινήσει το «μοντάρισμα» ενόψει των υποχρεώσεών του στο νεοσύστατο Nations League, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με την Εθνική να ψάχνει τα πατήματά της και οι αντίπαλοι παραλίγο να το εκμεταλλευτούν στο 6ο λεπτό, όταν η μπάλα έφτασε στον Ζακαρία, ο οποίος σούταρε και ο Γιαννιώτης έδιωξε με το δεξί πόδι, για να ακολουθήσει νέο σουτ από τον Μαγκντί και απόκρουση του Τζαβέλλας.

Σιγά-σιγά η ελληνική ομάδα άρχισε να έχει γρήγορη και καλή κυκλοφορία, να πιέζει ψηλά και να δημιουργεί προβλήματα στους Αιγύπτιους, που δεν μπορούσαν να προωθήσουν την μπάλα μπροστά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ στο 30΄, όταν σε ωραία οργανωμένη επίθεση ο Τζιόλης έδωσε στον Χριστοδουλόπουλο, εκείνος στον Μπακάκη που σέντραρε από δεξιά και ο Καρέλης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 1-0, με το τρίτο τέρμα του στην Εθνική Ανδρών.

Η καλή απόδοση της Εθνικής συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις αλλαγές. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε ταχύτητα, κάλυπτε όλους τους χώρους και δεν έχασε τη συνοχή της από τα νέα πρόσωπα που περνούσαν στο παιχνίδι. Στο 48΄ καλό σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Αουάντ, στο 59΄ ο διεθνής της ΑΕΚ ευνοήθηκε από τις κόντρες κι έβγαλε μόνο τον Σταφυλίδη από τα αριστερά, αλλά το σουτ ήταν άστοχο και στο 63΄ κεφαλιά του Τζαβέλλα απέκρουσε ο Αουάντ, όπως και το μακρινό σουτ του Ταχτσίδη στο 65΄.

Οι Αιγύπτιοι, από την πλευρά τους, φάνηκαν μόλις στο 69ο λεπτό, όταν ο Καχράμπα βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, που έκανε ντεμπούτο στη «γαλανόλευκη» ομάδα, απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το 1-0. Στο 89΄ ο Μπακάκης έδωσε τη θέση του στον Τοροσίδη, ο οποίος κατέγραψε την 96η διεθνή συμμετοχή στη «μεγάλη» Εθνική, ισοφαρίζοντας τον Στράτο Αποστολάκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σαν Φενταγί (Ελβετία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρέλης, Πέλκας, Μπακασέτας – Ελνενί

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Γιαννιώτης (46΄ Μπάρκας), Μπακάκης (89΄ Τοροσίδης), Σταφυλίδης (71΄ Λυκογιάννης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74΄ Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64΄ Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Αουάντ, Σαμίρ, Γκαμπρ, Ελμοχαμάντι, Γκαμπερ, Ασούρ, Ελνενί, Μαγκντί, Σομπί, Ζακαρία, Μοσέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Ουάρντα, Ελ Σάιντ, Αχράφ, Σικαμπάλα, Ελνενί.